Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nečas: MS nemůžeme hodnotit pozitivně, chtěli jsme hrát o medaile

Poprad – Smazali čtyřbrankové manko, na postup do semifinále to ale stejně nestačilo. Po porážce s finskými mladíky končí na MS česká osmnáctka a její kapitán Martin Nečas se nebál být kritickým. Nejvíc pak ke svým vlastním výkonům.

Martin Nečas
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Před turnajem tým vedený kapitánem Martinem Nečasem vyhlašoval útok na medaili, už základní skupina ale naznačila, že ne vše jde podle představ. Do čtvrtfinále postoupila z poslední možné čtvrté pozice. "Jsme zklamaní, protože naším jednoznačným cílem bylo hrát o medaile. Celé MS nelze hodnotit pozitivně, protože jsme přes čtvrtfinále nepostoupili," řekl Nečas.

Ve skupině Češi prohráli s Ruskem, Švédskem i USA. "Měli jsme těžkou skupinu, ale na čtvrtfinále jsme se parádně připravili," prohlásil Nečas. Jenomže již ve 26. minutě Finové vedli 5:1. "Jsem hrdý na to, co tým předvedl od první třetiny. Dohnali jsme to parádně, nakonec měl ale bohužel štěstí soupeř," litoval Nečas.

Martin Nečas: "Prodloužení i případné nájezdy už jsou menší loterie. Měli jsme hodně šancí rozhodnout, ale nepovedlo se nám to. Je to hrozná smůla. Když už se nám povedlo takhle skvěle dohnat ztrátu, tak potom prohrajeme hloupým gólem v prodloužení."

Právě Nečas chyboval u vítězného gólu Finů. Celkově se mu turnaj nepovedl, nevstřelil ani jedinou branku. "Nepadalo mi to tam. V Kometě dám z patnácti střel pět gólů, tady jsem ze třiceti nedal ani jeden," bědoval. Nejlepší v kanadském bodování českého výběru byl Filip Zadina s bilancí tří branek a stejného počtu nahrávek, za ním zaostali těsně Jan Kern (3 + 2) a Filip Chytil (2 + 3).

"Celý turnaj nás hnali kupředu fanoušci, měli jsme tu rodiny, celý realizační tým se o nás výborně staral. Zklamali jsme, nemůžeme být spokojení. Když jsme hráli to, co nám řekl trenér, tak jsme byli většinou lepším týmem. Akorát se nedostavily výsledky," mrzelo Chytila.

"Čekali jsme určitě lepší výsledek. Těžko teď hledat chyby, ale především bych je hledal v obraně, dostali jsme strašně moc branek. Měli jsme v bránění obrovské mezery. Některým klukům turnaj nevyšel," shrnul vystoupení na šampionátu trenér Václav Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články