Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nebylo to špatné, ale s fauly máme dlouhodobý problém, ví Růžička

Helsinky - Čeští hokejisté v úvodním zápase turnaje Karjala proti domácímu Finsku doplatili přesně na to, čeho se trenér Vladimír Růžička bál. Dopoledne před utkáním uvedl, že pokud chce reprezentace uspět, musí se vyvarovat faulů a hrát disciplinovaně. Večer ale národní tým dvakrát inkasoval v oslabení a prohrál 1:2.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Výsledek není špatný, ale rozhodlo přesně to, čeho jsme se obávali. Že budeme vylučovaní a budeme inkasovat v oslabení. A to se potvrdilo. Jinak kluci odehráli dobrý zápas, na můj vkus jsme ale měli málo šancí," řekl Růžička a ocenil obrannou hru. "Kluci makali a nechali tam všechno. Kvituju, že tam byla obrovská bojovnost a stačili jsme soupeři bruslařsky," podotkl.

Zbytečné fauly jej ale mrzely, tři z šesti českých vyloučení byli za fauly v útočném pásmu. "Máme s nimi dlouhodobě problém. Hráče na to upozorňujeme, ale v zápase je to těžké. Hráč bojuje, chce získat puk a udělá faul. Nesmí se to ale stávat. My se tím dostáváme do problémů a soupeř do tlaku," uvedl jednapadesátiletý kouč.

Reprezentace odjela do Finska s mezinárodně nezkušeným kádrem, ve kterém je sedm nováčků. Čtyři z nich hráli dnes. "Nebylo to špatné, ale udělali jsme tam hodně chyb, na kterých musíme zapracovat a zlepšit se do soboty," řekl trenér. Ocenil výborný výkon brankáře Pavla Francouze. Opora Litvínova nastoupila poprvé v Euro Hockey Tour a připsala si 21 zákroků.

V koncovce Růžičkovi chyběl větší klid. "Na tréninku to celkem funguje, ale přenést to do zápasu není jednoduché. Chybí mi tam takový klid. Zaseknutí puku v útočném pásmu a čekat na hráče z druhé vlny. Dát mu to do tandemu. Nebo udělat kličku od mantinelu do středu," uvedl Růžička a potvrdil, že v sobotním zápase proti Švédsku by se do hry měli dostat hráči, kteří proti Finsku seděli na tribuně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články