Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Návrat střelce do národního týmu. Kubalík se zapojí do přípravy před šampionátem

Ve švýcarské lize se mu nesmírně dařilo, ovládl produktivitu soutěže a byl zvolen nejužitečnějším hráčem sezony. Útočník Dominik Kubalík z celku Ambri-Piotta ale musel strávit brzký konec v play-off už po pěti zápasech. Nyní se tak v předstihu může zapojit do přípravy české hokejové reprezentace před blížícím se mistrovstvím světa na Slovensku, doplní ho další forvard David Tomášek. Naopak ze srazu se omluvili ze zdravotních důvodů obránci Marek Hrbas a Ondřej Vitásek.

Zatímco Tomášek z finského Jyväskylä se k týmu připojí již v pondělí, nejproduktivnější hráč švýcarské ligy Kubalík z Ambri-Piotta dorazí ve středu. Říha tak bude mít k dispozici jednoho brankáře, pět obránců a deset útočníků. Nováčky jsou útočník Tomáš Fořt ze Zlína a brankář Marek Langhamer z Chabarovsku.

Hokejisté budou v Praze trénovat až do 5. dubna, další týden je ve Znojmě a Linci čekají první přípravné zápasy před MS proti Rakousku. Následně se Češi utkají v Karlových Varech dvakrát s Německem, dvakrát se představí na Slovensku a generálkou na vrchol sezony budou České hry v Brně proti tradičním soupeřům ze Švédska, z Finska a Ruska.

Nominace:

Brankář: Marek Langhamer (0 startů), obránci: Michal Jordán (72 startů/5 branek), Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL; 87/6), Lukáš Klok (Slovan Bratislava/KHL; 13/0), Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL; 36/4), Adam Polášek (Nižněkamsk/KHL; 47/4), útočníci: Tomáš Fořt (Zlín; 0/0), Tomáš Mertl (Kunlun/KHL; 13/0), Michal Bulíř (Magnitogorsk/KHL; 4/1), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 34/8), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk/KHL; 24/4), Michal Řepík (Podolsk/KHL; 60/20), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL; 49/5), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL; 75/14), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.; 48/14), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.; 17/3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články