Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Návrat Martina Procházky na led se odkládá, musí na operaci kolena

Kladno - Osmatřicetiletý hokejový útočník Martin Procházka musí na operaci menisku poraněného kolena a jeho návrat na led se tak odkládá. Olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa absolvoval úvod přípravy v mateřském Kladně, smlouvu na novou sezonu však ještě nemá. Jeden z členů zlaté generace z druhé poloviny 90. let a přelomu století má za sebou zřejmě nejhorší sezonu v kariéře, během níž i kvůli zdravotním potížím nasbíral ve 40 zápasech jen sedm bodů (3+4). V přípravě absolvoval pouze dva tréninky na konci července.

"Jsme domluveni, že necháme všechno otevřené, a až se Martin po operaci uzdraví, pokusí se znovu zapojit do tréninkového procesu. Pak teprve uvidíme co a jak dál," uvedl na oficiálním webu ředitel kladenského klubu Milan Volf po schůzce s Procházkou.

Minulý týden Procházka přiznal, že po zdravotních problémech uvažuje o konci kariéry, podle dnešní zprávy kladenského webu ještě jeho odchod z hokeje aktuální není.

Rodák ze Slaného, jenž velkou část své kariéry tvořil sehranou dvojici s jiným skvělým útočníkem Pavlem Paterou, je kladenským odchovancem. Barvy tohoto středočeského klubu oblékal s roční výjimkou v Dukle Jihlava do roku 1996 a poté nepřetržitě od roku 2003. Mezitím působil v AIK Stockholm, v NHL v Torontu a Atlantě, Omsku, Voskresensku, Vítkovicích a Vsetíně, s nímž v roce 1999 získal svůj jediný extraligový titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články