Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Návrat k osvědčenému trenérovi. Sbornou povede opět Znarok

Valerij Bragin se roce ve funkci loučí. K ruské hokejové reprezentaci se vrací trenér Oleg Znarok, který sbornou vedl už v letech 2014 až 2018 a získal s ní zlaté medaile na mistrovství světa před sedmi lety a na olympijských hrách v Pchjongčchangu. V únoru příštího roku bude mít možnost olympijské zlato v Pekingu obhajovat. Ruští hokejisté budou jedním ze soupeřů českého týmu ve skupině.

Oleg Znarok na střídačce ruské reprezentace
zdroj: Reuters autor: GRIGORY DUKOR

Znarok vystřídá ve funkci hlavního kouče Valerije Bragina, který se přesune do role poradce. Bragin strávil na postu reprezentačního trenéra rok. Rusové pod jeho vedením skončili na letošním mistrovství světa v Rize pátí poté, co prohráli ve čtvrtfinále s pozdějšími šampiony Kanaďany v prodloužení.

Osmapadesátiletý Znarok necelé dva měsíce po olympijském triumfu v Pchjongčchangu v roce 2018 kvůli psychickému vyčerpání rezignoval. V posledních dvou sezonách vedl v KHL Spartak Moskva.

"Znarok má respekt mezi hráči z NHL. Věříme, že dá tým dohromady. Má charisma, je to šampion. Mistrovství světa v Minsku toho bylo důkazem," uvedl šéf ruského hokeje Vladislav Treťjak s odkazem na vítězný světový šampionát v roce 2014. V dalších letech získal Znarok se sbornou na MS ještě stříbro a dva bronzy.

Na rozdíl od Pchjongčchangu se bude hrát olympijský turnaj v Pekingu opět i s hokejisty z NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články