Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Návrat k národnímu týmu, Hadamczik povede osmnáctku. Varaďa přebírá dvacítku

Bývalý kouč reprezentačního áčka Alois Hadamczik povede národní tým hokejistů do 18 let. Nahradí Davida Bruka, jenž se v příští sezoně posune k devatenáctce. Tím škatulata ve vedení reprezentací nekončí. Dvacítku po Filipu Pešánovi přebere Václav Varaďa.

"Alois Hadamczik reprezentuje trenérskou zkušenost. V minulosti úspěšně působil i u juniorské reprezentace, se kterou přivezl v roce 2005 ze světového šampionátu dvacítek bronz," uvedl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král na adresu pětašedesátiletého kouče.

Hadamczik v minulosti vedl juniorskou i seniorskou reprezentaci. S ní v roce 2006 vybojoval bronzovou medaili na olympijských hrách v Turíně a stříbro na mistrovství světa. Ze světových šampionátů přivezl s českým týmem ještě dva bronzy v letech 2011 a 2012. Od národního mužstva odešel v únoru 2014 po olympijských hrách v Soči, kde čeští hokejisté obsadili šesté místo.

K trénování se Hadamczik vrací po více než dvou letech, naposledy vedl Kometu Brno, v níž skončil předloni v únoru. Za sebou má také působení v Třinci, Vítkovicích a pražské Spartě.

"Václav Varaďa je představitelem nové trenérské generace, která se stále výrazněji prosazuje nejen v mládežnickém, ale i v dospělém hokeji," uvedl Král po jednání výkonného výboru, který nové trenéry mládežnických reprezentací schválil. Dvojnásobný mistr světa podepíše se svazem roční smlouvu a stejně jako Pešán může zároveň působit i v klubu.

Král věří, že Varaďa naváže s dvacítkou na úspěchy, které s tímto ročníkem v minulosti získal. "Především premiérové vítězství na Hlinkově memoriálu a první medaili na World Junior A Challenge v Kanadě," uvedl prezident svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články