Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Naši hráči jsou schopni hrát velká utkání, říká Přerost

Praha - V zámoří tolik sledované, v Čechách možná neprávem opomíjené mistrovství světa hokejistů do dvaceti let skončilo již před nějakým časem, rozhodně se ale zapsalo do paměti českých hokejových fanoušků více než ta předchozí. Lehce podceňovaná juniorka se prezentovala pohledným hokejem a k postupu do semifinále jí chybělo snad jen větší štěstí. "Pořadatelé nás od začátku pasovali na nějaké sedmé až deváté místo, nikdo s námi nepočítal. Naše předváděná hra měla velký ohlas," komentoval předváděnou hru trenér Miroslav Přerost v pořadu Na slovíčko.

Zvláštností mužstva bylo, že velká část hráčů pocházela z české nejvyšší soutěže. A za předvedenou hru se vůbec nemuseli stydět. "My jsme se snažili hledat hráče, kteří se nám charakterově hodí do mužstva. Dalším stavebním kamenem v sestavě byl brankář, hráčům jsme dali důvěru a oni nám ji vrátili," řekl Přerost.

V situaci, kdy se o tuzemském mládežnickém hokeji nehovoří příliš dobře, bylo konečné umístění příjemným překvapením, což ocenil i trenér Plzně Marián Jelínek. "Je to taková ozdravná kůra pro český hokej, dlouho to potřeboval. Nepřeceňoval bych to, ale výsledek a herní projev mě velice potěšily. Jsem rád, že jsme schopni takový výkon předvést."

Diskutované krize českého hokeje se dotkl i Přerost. "Problémy, které máme, jsou hlubšího rázu a přetrvávají, ale máme tu také hráče, kteří jsou schopni vytvořit dobrou atmosféru v kabině a hrát velká utkání," je přesvědčen.

Nakonec se však tým poněkud smolně nedostal do semifinále, vypadnul s pozdějším finalistou z Ruska. Rozhodující gól v prodloužení trefili Rusové poté, co byl obránce Krejčí udeřen hokejkou do obličeje a zůstal na ledě. "Nemyslím si, že by byla chyba v obránci Krejčím. Měli jsme dvě minuty přesilovku, měli jsme dostatek příležitostí rozhodnout utkání. Jejich neproměnění bylo klíčovým momentem utkání," dodal Přerost.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články