Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Náš tým je vyrovnaný a komplexní. Švýcaři ale budou nepříjemní, říká Rulík

Český výběr hráčů do 20 let zatím na MS rozhodně nezaostává za očekáváním, právě naopak. Tým Radima Rulíka dokonce porazil i Kanadu a teď jej čeká velká výzva: přejít v play-off přes Švýcary. A zkušený trenér varuje. Švýcarský výběr je podle něj velmi nepříjemný soupeř, se kterým navíc junioři v přípravě před šampionátem prohráli. Přímý přenos utkání Česko - Švýcarsko sledujte od 19:25 na ČT sport a ČT sport Plus.

Národní tým jako kdyby zdravě nabudila úvodní výhra 5:2 nad obhájci titulu Kanaďany. Přes jedinou bodovou ztrátu a porážku 2:3 v prodloužení odehráli výbornou partii i se Švédy a s papírově slabšími soky Rakouskem a Německem si poradili naprosto suverénně.

"Myslím, že základní skupinu jsme zvládli nad očekávání. Nepočítali jsme s tím, že bychom ji vyhráli. První zápas s Kanadou nám vyšel po všech stránkách, bodovali jsme proti Švédům a porazili Rakousko s Německem, přes které jsme počítali, že by mohla vést cesta do dalších bojů," řekl Rulík.

S ohledem na předvedenou hru se Češi, kteří jsou v Halifaxu v roli obhájců čtvrtého místa z posledního srpnového šampionátu, zařadili mezi hlavní kandidáty na medaile. Rulík však podobné úvahy mírní. "Pro další průběh šampionátu to nic moc neznamená, čtvrtfinále začíná od nuly," zdůraznil.

"Za chválu jsme samozřejmě rádi, ale je třeba, abychom ji uchopili za správný konec. Teď je před námi jeden zápas a dál se nedíváme. I s hráči jsme o tom právě v tomto duchu mluvili," dodal Rulík.

Švýcaři budou nepříjemný soupeř

Ve čtvrtfinále se jeho výběr utká se Švýcarskem, které mělo ve skupině mimořádně zajímavou bilanci. Nevyhrálo ani jednou v základní hrací době, přesto slavilo tři vítězství ze čtyř utkání, ale nestačilo to na lepší než čtvrtou, poslední postupovou příčku.

"Druhou skupinu jsme samozřejmě sledovali, docela se to v ní zamotalo, takže jsme museli čekat do posledního zápasu, ale soupeře jsme neřešili. S hráči jsme se na tohle téma vůbec nebavili," prohlásil Rulík.

Právě se Švýcary se Češi shodou okolností utkali během přípravy v dějišti MS v generálce. A prohráli 2:4. "Jsme rádi, že to takhle vyšlo, určitě si z přípravného zápasu něco vezmeme. Švýcaři v přípravě porazili nás i Švédy, v základní skupině zdolali Finy, je to nepříjemný soupeř, který má dobré obránce a několik útočníků, kteří jsou schopni se prosadit," varoval Rulík.

Výhodou je, že díky vítězství ve skupině se tým nemusel stěhovat z Halifaxu, kde se bude po dvou čtvrtfinálových utkáních hrát zbývající program turnaje. "Za to jsme určitě rádi," přitakal Rulík.

Proti Švýcarům chystá změny v sestavě, byť nelze očekávat překotné tahy. "Ke změnám dojde, zahajovací sestava bude jiná, než byla na poslední zápas, ale být teď konkrétní do médií by mi nepřišlo jako úplně šťastné. Každopádně máme sedm beků a třináct útočníků. A největší síla týmu? Vyrovnanost a komplexnost," řekl Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články