Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Národní tým se poprvé představí pod taktovkou Rulíka, ve Växjö se střetne se Švédskem

Reprezentační sezona s vrcholem v podobě domácího květnového mistrovství světa v Praze a Ostravě začíná. Národní tým vstupuje do první akce Euro Hockey Tour duelem ve švédském Växjö s tamní reprezentací, poté se přesune do finského Tampere na zbylé dva zápasy Turnaje Karjaly. Přímý přenos úvodního utkání Švédsko – Česko sledujte na ČT2 a ČT sport Plus od 18:30.

Národní tým se pod vedením Rulíka a jeho asistentů připravoval v Praze od začátku týdne, ve středu se přesunul na sever Evropy. Podmínky ve Vida Areně s kapacitou necelých šest tisíc diváků si vyzkouší poprvé až na dopoledním rozbruslení.

"Musíme být připraveni na kontaktní hru, protože švédská liga je vynikající a Švédové se prezentují hodně bruslivou hrou. My se ale chceme soustředit především na sebe a naši hru. Nechceme čekat, co nám umožní soupeř, ale chceme mu vnutit naši hru," řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

Program vysílání:

Čtvrtek 9. 11.: Švédsko – Česko (18:30 ČT2 a ČT sport Plus)

Sobota 11. 11.: Finsko – Česko (15:40 ČT sport a ČT sport Plus)

Neděle 12. 11.: Česko – Švýcarsko (11:40 ČT sport a ČT sport Plus)

Co ukázala první Rulíkova nominace? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Na loňském turnaji se právě Švédové radovali z celkového triumfu, když nejprve přehráli český tým pod vedením trenéra Kariho Jalonena 4:1, poté udolali Švýcary 3:2 po prodloužení a nakonec jim neuškodila ani porážka 1:4 v derby s Finy.

V českém kádru je 27 hráčů včetně čtyř nováčků. Rulík a spol. plánují v jednotlivých zápasech měnit sestavu a každý z hráčů by se měl ideálně objevit ve dvou duelech. Trojice Jakub Galvas, Lukáš Jašek a David Tomášek nyní působí ve Švédsku a Jaška s Tomáškem tak čekají i souboje s klubovými spoluhráči.

Jak se vede českým gólmanům doma i v zahraničí? Poslechněte si Hokej bez červené:

"Od nás je ve švédském týmu pět hráčů, tak potkám spoustu spoluhráčů. Co jsem koukal na jejich nominaci, tak útok vypadá velmi dobře. Většina hráčů je z ligy a mají velmi dobrý kádr. Bude to tak velmi dobrá prověrka pro nás. Bude se hrát na velkém hřišti, takže to bude náročné. Vůbec se toho ale nebojím. Máme výborné hráče a je to jen o tom si věřit a držet se systému," řekl Tomášek, jenž od nové sezony nastupuje za aktuálně nejlepší tým švédské soutěže Färjestad.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články