Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Národní tým rozehraje Švédské hry s domácím výběrem, v brance bude Bartošák

Českou reprezentaci čeká v Malmö start třetího dílu Euro Hockey Tour. Na Švédských hokejových hrách se na úvod střetne s domácím výběrem Tří korunek. Tým trenéra Filipa Pešána usiluje o třetí triumf nad Švédy v sezoně po výhrách v listopadu v Helsinkách a v prosinci v Moskvě. Přímý přenos utkání Švédsko – Česko sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz, duel Rusko – Finsko na webu už od 14:55.

Obránce David Němeček v duelu se Švédy
zdroj: ČTK/AP autor: Jessica Gow

"Švédové jsou na tom skvěle individuálně, jsou silní na puku. Musíme si dát pozor na vyloučení, oni umí dát gól a hlavně musíme být v pohybu. Ukončovat souboje v našem obranném pásmu a dávat si bacha na jejich beky, kteří jsou nebezpeční," řekl asistent trenéra Martin Straka po středečním tréninku.

Reprezentace je v Malmö od pondělí, o den později začala trénovat. "Zatím jsme spokojení. V úterý jsme byli dvakrát na ledě. Udělali jsme spoustu věcí. Hru pět na pět, taktiku, cvičili jsme oslabení, přesilovky. Kluci mají chuť, tréninky jsou v tempu. Spokojenost je," pochvaloval si bývalý vynikající útočník, aktuálně jeden z asistentů Filipa Pešána.

Jaké komplikace s sebou nesla nominace a proč vznikl spor kluby vs. reprezentace? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Jeho protějšek Johan Garpenlöv měl před turnajem potíže se složením týmu. Oproti plánům musel oželet start šesti krajánků z KHL, kteří s ohledem na epidemickou situaci nemohli do dějiště dorazit. "Myslím si, že to nebude mít vliv. Jsou to určité problémy, ale v dnešní době se s tím každý popasuje," řekl Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi trénovali v Malmö, začnou proti domácím Švédům

I tento turnaj se koná v takzvané "bublině". Týmy jsou zcela izolované od okolního světa, hotel v Malmö je navíc přímo propojený s arénou. Hráči tím pádem vůbec nevycházejí ven. "Za mě je to asi nejlepší, co bylo. Odpadlo nám cestování v autobuse. V Moskvě jsme jezdili každý den od půl hodiny do hodiny deset. Tohle je ideální. Z hotelového pokoje se dostaneme do kabiny za pět minut. Já jsem spokojený," pochvaloval si Straka.

Nominaci českého týmu se věnoval i předchozí díl Hokeje bez červené:

Trenéři národního týmu mají ve Švédsku k dispozici osm obránců a 15 útočníků, do prvního zápasu by neměli nastoupit bek Daniel Gazda a útok Filip Suchý, Petr Kodýtek, Matěj Blümel. V pozici sedmého obránce by měl začít Filip Král.

V brance začne ve čtvrtek Patrik Bartošák, který v listopadu pomohl reprezentaci proti Švédům k výhře 3:1. "Všechny zápasy tady jsou těžké a na každého soupeře se připravujeme zvlášť. Neřekl bych ale, že na Švédy či Finy je to jiné. Beru to tak, že je to pro mě další utkání za reprezentaci," řekl Bartošák.

"Podívám se na to, co hrají, protože si to už od Karjaly nepamatuji. Už jsem proti nim chytal i dřív, i na mistrovství světa, ale třeba přijedou s něčím novým. Mají tady nové hráče. Asi to nebude procházka růžovou zahradou, ale popereme se s tím," uvedl gólman finského Lahti.

Předpokládaná sestava:

Bartošák - D. Musil, Moravčík, Šulák, Němeček, Klok, Vitásek, F. Král - Lenc, M. Špaček, Birner - Flek, O. Roman, M. Stránský - R. Koblížek, Tomášek, Smejkal - Ordoš, Lakatoš, Flynn.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články