Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Národní tým je pro mě v tuto chvíli uzavřená kapitola, řekl Gulaš po nominační eskapádě

Milan Gulaš tam je, tvrdil generální manažer hokejové reprezentace Petr Nedvěd. Jenže Gulaš v předběžné nominaci nebyl a ani ve finální nebude. Opora českobudějovického Motoru se nevešla do olympijského kádru prezentovaného minulý týden na tiskové konferenci. Zkušený forvard potvrdil, že do Pekingu nepojede, a v pořadu Hokej den poté oznámil i konec v reprezentaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Gulaš v pořadu Hokej den poté potvrdil konec v reprezentaci

Pro hokejovou veřejnost to bylo velké překvapení. Hvězda extraligy, která na ruském Channel One Cupu vyhrála bodování se třemi góly a pěti asistencemi, se nevešla do hledáčku reprezentačního kouče Filipa Pešána a generálního manažera Petra Nedvěda. 

"Od doby ruského turnaje jsem s nikým nekomunikoval, dozvěděl jsem se to z televize. Po Channel One Cup jsem ale trochu očekával, že to asi nedopadne, a taky se to potvrdilo. Přestože ten turnaj bodově nějak vyšel, týmově si to nesedlo. I trenéři možná očekávali trochu víc," řekl Gulaš v rozhovoru pořadu ČT sport.

Také Gulašovo vynechání z nominace rozebral podcast Hokej bez červené:

Trenér Filip Pešán nenominaci vysvětlil takto: "Milan je hráč, který prokazuje svoji kvalitu v české extralize. Má trochu dominantní roli ve svém týmu, kde v podstatě diktuje hru celého mužstva. A to se úplně v olympijském turnaji dít nebude. Je to hráč, který by měl být v první lajně a hrát první přesilovou hru, v současné chvíli je jeho pozice obsazená."

Šestatřicetiletý forvard by si ale rozhodně nevybíral. "Pojedete tam nechat duši. Ve svém věku už to beru trochu jinak. Nechtěl bych si nikde honit ego, že jsem na olympiádě. Spíš jsem chtěl pomoct českému hokeji, aby se dostal trochu výš a zase jsme zažívali pěkné roky. Díky tomu jsem chtěl jet na olympiádu. Samozřejmě bych přijal jakoukoliv roli," zdůraznil účastník mistrovství světa v Bratislavě v roce 2019.

V médiích a na sociálních sítích se hodně diskutovala komunikace národního týmu směrem k hráčům. Respektive fakt, že byla téměř nulová a reprezentanti se o možnosti jet do Pekingu dozvěděli až z televize. 

"V Pchjongčchangu to bylo podobné, tam jsme také čekali do poslední chvíle, nebo aspoň já. Nevím, jak to měli ostatní kluci. Problém v tom asi nevidím," uvedl Gulaš.

Co už ale méně chápe, je mlčení po nominaci. "Sami mě před Ruskem volali, abych se o to porval. Jediné, co bych si představoval – nějaký telefonát. Říct: Hele Guli, i když ti turnaj v Rusku vyšel, tak tě nevidíme v sestavě. Aspoň bych věděl, na čem jsem. Vzal bych to, nebudu uražený," sdělil Gulaš.

Z tohoto sledu událostí vyplynulo zásadní rozhodnutí útočníka, který si zahrál v KHL či Švédsku. "V současné chvíli je pro národní mužstvo uzavřená kapitola. Tímto mi trochu vzali vítr z plachet," dodal odchovanec Motoru. Gulaš odehrál v národním týmu celkově 57 zápasů s bilancí 8 gólů a 15 přihrávek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články