Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nakládal: Pokud se soustředíme na sebe, měli bychom vyhrát

Praha - Reprezentační obránce Jakub Nakládal má díky minulé sezoně, kterou odehrál v dresu TPS Turku, o finském hokeji velmi dobrý přehled. Věří, že český tým by měl proti Finsku při splnění určitých předpokladů uspět. "Jde hlavně o to, aby Rinne moc neviděl," hledá cesty k výhře.

 
Jan Kovář, Jakub Voráček a Jakub Nakládal
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Máme výborný tým, i když jsme to v některých zápasech tolik nepotvrzovali. Ale síla mužstva se projevuje v tom, že jsme asi pětkrát dokázali otočit zápas, v němž jsme prohrávali. Pokud se soustředíme sami na sebe, budeme hrát vzadu jednoduše a týmově, měli bychom Finy porazit. A já doufám, že je porazíme," řekl Nakládal. 

Sám přiznal, že vyhlížel za soupeře spíše výběr USA. "Nevím přesně proč, ale zápas s nimi by byl podle mého důraznější. A na můj vkus nemají až tak zkušený tým jako Finové nebo Rusové," vysvětlil Nakládal. Lze očekávat, že české hokejisty čeká velký souboj s gólmanem Pekkou Rinnem, novým rekordmanem šampionátů v délce neprůstřelnosti.

"Předvádí možná ty úplně nejlepší výkony, ale mně je vcelku jedno, že v bráně stojí zrovna on. Jde hlavně o to, aby moc neviděl," nastínil Nakládal, kudy by měla vést hlavní cesta k překonání kandidáta na Vezinovu trofej v NHL. Důležité budou přesilovky. A soupeři ty české čtou podle všeho lépe a lépe, jak to předvedli naposledy Švýcaři, kteří si konkrétně na Nakládala dávali mimořádný pozor, aby neměl možnost tvrdě pálit od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Nakládal s Novotným: Máme lepší obranu než Finsko, ale bude to těžké

"Na začátku turnaje jsme měli prostor o dost víc. S dalšími zápasy se ale na nás soupeři připravovali, což je pochopitelné. Když jsem v posledních zápasech dostal puk, soupeř už byl metr ode mě, možná i blíž," přitakal Nakládal. "Musíme si s klukama sednout a podívat se na to, protože přesilovky rozhodují. Ale není důvod něco vyloženě měnit, spíš je potřeba se hodit do pohody. Když to sehrajeme tak, jak chceme, a budeme sbírat odražené puky, bude to dobré," věří Nakládal. 

Velkou jistotou národního týmu zůstává obrovská podpora fanoušků, byť si kouč Vladimír Růžička všiml, že to může být občas i trochu svazující faktor pro některé hráče. Nakládal mezi ně nepatří. Naopak se domnívá, že obrovská vlna energie vyzařující z fanoušků pomohla mužstvu k obratům. "Ze mě to spadlo prvním zápasem. Strašně mě to baví. Když člověk vidí, jak nás lidi ženou dopředu a skáče celý stadion, to je úplně neuvěřitelné. Třeba proti Švédům nás diváci pobláznili. A když začali skákat, každému šla husí kůže po těle. Dodalo nám to drajv," řekl Nakládal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články