Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nakažený český hokejista musí ještě týden zůstat na hotelu v dějišti MS v Kanadě

Hráč českého národního týmu hokejových juniorů, který měl pozitivní test na koronavirus, musí zůstat až do 6. ledna na hotelovém pokoji v Edmontonu. Hokejový šampionát musel být kvůli množství nakažených hráčů z různých reprezentací zrušen. Ve hře je varianta náhradního turnaje, který by v létě mohlo uspořádat Finsko. 

Stejně jako na všechny ostatní účastníky předčasně zrušeného mistrovství světa s pozitivním nálezem se na českého hráče vztahuje povinná desetidenní izolace.

"Platí, že jeden hráč českého výběru, který měl pozitivní test, musí zůstat na hotelovém pokoji v Edmontonu," potvrdil tiskový mluvčí juniorského týmu Ondřej Kalát. "Máme od něj zároveň informaci, že se cítí dobře," ujistil Kalát.

Nakažený hráč tak nemohl odcestovat s výpravou na letiště do Calgary, odkud hráči odletí individuálně do svých zámořských klubů a evropská část reprezentačního týmu po 17. hodině do Frankfurtu, odkud se pak přesune autobusem do Česka. Již ve čtvrtek odcestoval útočník Pavel Novák, hráč týmu Kelowna Rockets v juniorské WHL.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články