Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na úvod MS opět Švédové. Tři korunky budou prvním soupeřem národního týmu v Lausanne

Česká reprezentace rozehraje mistrovství světa 2020 ve švýcarském Lausanne 8. května od 20:20 proti výběru Švédska podobně jako na posledním šampionátu v Bratislavě. Na Slovensku se svěřenci Miloše Říhy radovali z výhry po obratu z 1:2 na konečných 5:2. Ve skupině A ještě postupně narazí na Bělorusko, Kanadu, Velkou Británii, Slovensko, Dánsko a Německo.

Dominik Kubalík oslavuje gól proti Švédsku
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Dalším soupeřem českého týmu bude hned následující den Bělorusko. Po dni volna se čtvrtý tým z letošního MS střetne s favoritem Kanadou, po dalším dni pauzy narazí 13. května naopak na outsidera z Británie.

Pátým soupeřem českých hokejistů bude po dvoudenní přestávce tradiční rival Slovensko. Základní skupinu zakončí svěřenci trenéra Miloše Říhy dvěma zápasy ve dvou dnech 18. května proti Dánsku a 19. května proti Německu.

Dvě čtvrtfinále se budou hrát 21. května v Lausanne a další dvě v druhém dějišti turnaje Curychu. Šampionát pak vyvrcholí v Curychu 23. května semifinálovými zápasy a o den později duely o zlato a bronz.

Základní skupinu odehrají čeští hokejisté v nové Vaudoise aréně pro zhruba 9600 diváků, jež by měla být dokončena v září. Curyšský Hallenstadion, kde se budou v základní části šampionátu odehrávat boje ve skupině B, má pro hokej kapacitu 11 200 míst.

Předprodej balíčků vstupenek na 84. mistrovství světa začal už v květnu, lístky na jednotlivé dny se začnou prodávat v září a na konkrétní zápasy příští rok v únoru či březnu.

Zdroj
ČTK, iihf.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články