Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Na tým jsem hrdý, prohlásil kapitán Kulich. Společně s Hamarou je v All-Star týmu

Čekání na medaili od roku 2014 se ještě prodlouží. Česká hokejová reprezentace do 18 let na mistrovství světa v Landshutu skončila na čtvrtém místě a v kabině po prohraném utkání o bronz s Finskem 1:4 převládalo zklamání. Zvolený nejužitečnější hráč turnaje Jiří Kulich ocenil soudržnost a atmosféru v týmu, v hodnocení se k němu přidal obránce Tomáš Hamara. Oba reprezentanti navíc byli za výborné výkony jmenováni do All-Star týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko "18" - Česko "18"

Útočník Karlových Varů se s devíti góly stal i nejlepším střelcem šampionátu, ale týmový úspěch se nedostavil. O pozici nejproduktivnějšího hráče turnaje jej ve finále připravili Jonathan Lekkerimäki a Mattias Hävelid.

"Všichni jsme zklamaní, ale já osobně jsem na tým strašně hrdý. Klidně bych s takovým týmem byl i poslední, takže jsem strašně rád za kluky, s kterými jsme tady byli. Jak realizační tým, tak všichni kluci v kabině," řekl po prohře Kulich, podle kterého udělalo mužstvo od začátku sezony velký pokrok.

Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje:

Brankář: Hugo Hävelid (Švédsko),
obránce: Lane Hutson (USA),
útočník: Logan Cooley (USA).

All-star tým podle hlasování akreditovaných novinářů:
Hugo Hävelid (Švédsko) - Tomáš Hamara (ČR), Lane Hutson (USA) - Jiří Kulich (ČR), Logan Cooley (USA), Jonathan Lekkerimäki (Švédsko)

Nejužitečnější hráč: Jiří Kulich (ČR).

Podobný pohled měl také klíčový obránce Tomáš Hamara. "Jsme hodně smutní, mrzí nás to, věřili jsme si, že to zvládneme," sdělil Hamara. "Je to pro mě první zkušenost s prohrou v zápase o bronz, ale myslím si, že aspoň budeme víc motivovaní dokázat něco příští rok," doplnil osmnáctiletý hráč Tappary Tampere, která během jeho působení na šampionátu získala titul ve finské lize.

Čeští mladíci přitom do utkání vstoupili dobře a dostali se do vedení. Finové skóre otočili ve druhé třetině. "Zápas se zlomil po druhém gólu. Špatně se to dotahovalo, nic nám tam nespadlo. Na konci pak už musíte a někdy štěstí není a nepadne to tam. Finové dobře bránili," popsal Kulich.

Podle Hamary ale inkasovaný gól pomohl k lepší hře. "Ve druhé třetině jsme zaspali začátek a prvních deset minut jsme hráli jen v obranném pásmu, což bylo strašně těžké a náročné. Je to dlouhý turnaj a byli jsme všichni vyřízení. Dostali jsme gól a najednou se probrali. Svou hru jsme zvedli, ale naše zakončení nebylo dobré," uvědomoval si.

"Ve třetí třetině to bylo těžké, protože Finové výborně brání a my jsme měli problém dostat se do pásma. Taky výborně bruslili, napadali, dělali nám problémy v obranném pásmu," přiznal český bek. Zápas proti Finsku reprezentační osmnáctce nevyšel, na mistrovství ovšem odehrála i dobré zápasy.

"Naše výkony na turnaji byly nahoru dolů, většinu zápasů jsme hráli dobře a nemáme se za co stydět. Šlo ale vidět, že oproti světu máme mezery, a já doufám, že si to všichni odneseme do klubů a budeme se na tom snažit makat," přál si Hamara. "Trenéři říkali, že jsou na nás pyšní. Říkali nám, že máme mít hlavy nahoře a být šťastní, protože za týden to uvidíme úplně jinak," prozradil na závěr vzkaz od trenérů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články