Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Na Švédy vyrukují Češi s Willem v brance

Čeští hokejisté nastoupí v úvodním utkání na Švédských hrách ve Stockholmu proti domácí reprezentaci v brance s Romanem Willem. Dominik Furch, který chytá také ve švédské lize za Örebro, by se měl představit v sobotním utkání proti Finsku. Debut v národním týmu čeká útočníka Jakuba Fleka z Karlových Varů. Svěřenci Miloše Říhy vedou po dvou podnicích pořadí Euro Hockey Tour, jedinou porážku v základní hrací době utrpěli na prosincovém Channel One Cupu právě se Švédy. Přímý přenos startuje na ČT sport a webu ctsport.cz v 18:40.

Utkání Švédsko – Česko
zdroj: Reuters autor: MAXIM SHEMETOV

Kompletní se český tým sešel na ledě až ve středu odpoledne v Globenu. Ve Stockholmu se k týmu připojili útočníci Hynek a Tomáš Zohornové z Chabarovsku, kteří v pondělí hráli duel KHL ve Vladivostoku.

Kouč Říha i přes řadu omluvenek při tvorbě nominace myslí na obhajobu prvenství. "Loni jsme vyhráli a jdeme to obhajovat. I po peripetiích při složení mužstva, což mi připadá neuvěřitelné, jsme složili velmi silné mužstvo a věřím, že to dokáže," řekl trenér českého týmu Miloš Říha. Jeho tým také po dvou odehraných turnajích vede Euro Hockey Tour s 11 body o skóre před Finskem a se čtyřbodovým náskokem na Švédy a Rusy.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi si už zatrénovali ve Stockholmu, připravují se na Švédy

Premiéru zažije sedmadvacetiletý Flek, který je vděčný za pomoc zkušených  spoluhráčů. "Těším se strašně moc, nechci si hlavně připouštět nějakou nervozitu, protože to není dobré. Chci maximálně dobrý výkon," řekl.

"Teď jsem se bavil se Zaťou (Martinem Zaťovičem) a s Kovárnou (Janem Kovářem), kteří mě podpořili. Říkali, ať hlavně nejsem nervózní, protože pak se člověk bojí něco udělat. Ať hraju, na co jsem zvyklý z klubu. Ať se nebojím, využiju svých možností. Jsem za to rád a je to na mně, jak se s tím poperu," doplnil Flek.

Říhův tým podlehl na minulém turnaji v Moskvě Švédům 1:3, čímž skončila série čtyř vítězství Česka ve vzájemných duelech. Tu rozjeli Češi výhrou loni v únoru ve Stockholmu 5:2, v květnu doma v Brně zvítězili 3:0, na mistrovství světa v Bratislavě se radovali z výhry 5:2 a v listopadu na turnaji Karjala v Leksandu přehráli Tre Kroonor 3:1.

Domácí Švédové mají v kádru čtyři mistry světa a čtyři nováčky. Zlaté medaile z let 2013 ze Stockholmu a 2017 z Kolína nad Rýnem má útočník Oscar Lindberg, u triumfů v letech 2017 a 2018 byl Dennis Everberg.

Před třemi lety se na úspěchu ve Francii a Německu podílel také další útočník Carl Klingberg. Před dvěma roky v Dánsku byl v kádru šampionů brankář Magnus Hellberg.

Debutovat naopak budou v týmu kouče Johana Garpenlöva obránci Jonathan Pudas, Nils Lundkvist a útočníci Marcus Nilsson a Samuel Fagemo.

Předpokládaná sestava ČR:

Will - Jeřábek, Šulák, Krejčík, Mozík, Moravčík, Košťálek, D. Musil, Němeček - Řepík, Jan Kovář, Zaťovič - Lenc, Horák, M. Stránský - H. Zohorna, T. Zohorna, Hyka - D. Šťastný, R. Zohorna, Flek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články