Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Na Švédských hrách to bude jiné tempo než v extralize, ví Kovář

Takřka po roce přidá Jan Kovář další start za národní tým. Trenér českého výběru Miloš Říha bude na Švédských hrách spoléhat na souhru Kováře s dalším útočníkem Milanem Gulašem. Kovář věří, že si oba přenesou pohodu z extraligové Plzně také na reprezentační úroveň.

Jan Kovář
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Po prosincovém návratu ze zámoří, kde marně usiloval o šanci v NHL, má osmadvacetiletý hráč velkou chuť do hokeje. "A pořád se mě drží," hlásil Kovář. "Baví mě to hodně, navíc docela vyhráváme, takže si to užívám. Jsem i rád, že chodí hodně lidí. Je skvělé být doma, navíc ještě, když se daří," doplnil. Za velkou výhodu označil možnost hrát vedle Gulaše.

"S ním máte vedle sebe skvělého hokejistu, který mi hodně pomáhá. Hraje výborně, dává góly a připravuje spoustu šancí. O to je vše lehčí. Těším se na Švédské hry. A jsem zvědavý, jaký pro mě bude ten přechod z extraligy. Je mi jasné, že to bude jiné tempo, ale těším se na to fakt hodně. Vždy, když jsem pozvaný, přijedu moc rád, vážím si toho," prohlásil Kovář.

Věří, že spojení s Gulašem mu pomůže. "Doufám, že ano. Snad navážeme na to, jak hrajeme v klubu. Jsem moc rád, že jsme tady spolu oba dva," pochvaloval si Kovář. Kouče Říhu nijak detailně neznal. "Vůbec nic jsem si dopředu nezjišťoval. Je tu zase nový trenérský tým, bude to něco jiného. Potkávali jsme se jako soupeři, těším se na to," uvedl.

Návrat do reprezentace nevnímá jako další šanci, jak se ukázat zámoří. "Takhle jsem nad tím nepřemýšlel. Příští rok je otevřený, teprve uvidíme, co bude. Nechci na to chvátat. Teď jsem v Plzni, chci udělat úspěch tady a poprat se o místo v týmu na mistrovství světa. Do Bratislavy bych chtěl určitě jet," netajil Kovář touhu zahrát si na vrcholu sezony.

Při návratu do Evropy měl reprezentaci v hlavě. A o setrvání v Plzni do konce sezony měl záhy jasno. "Člověk samozřejmě chce jezdit na akce národního týmu. Hraje se vždy výborný hokej, který je zase o nějakou tu úroveň výše než v extralize, a člověk chce dokázat sám sobě, že na to má," vysvětlil Kovář.

Počínání Bostonu či Islanders nijak speciálně nesleduje. "Sleduju výsledky NHL tak nějak celkově a hlavně přeju českým klukům. Rozhodně ale nejsem proti těmto dvěma klubům nějak zahořklý, to určitě ne," ujistil Kovář, jemuž právě Bruins a Islanders nedali v NHL příležitost.

A co mu dal a vzal marný pokus o NHL? "Člověk si trošku otevřel oči a viděl ty obzory, jak to v zámoří chodí. Byly to pro mě krásné tři měsíce a já si je užil. Že to nedopadlo, to se nedá nic dělat, bohužel... Nedokážu říct, zda mi to pomohlo nějak hokejově, ale jsem každopádně moc rád, že jsem tam byl," řekl dvojnásobný vítěz KHL Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články