Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Na sraz hokejistů dorazí patnáct hráčů z KHL

Prvního srazu hokejové reprezentace se zúčastní patnáct krajánků z Kontinentální ligy. Oznámil to trenér národního týmu Miloš Říha. Jedinými nováčky v kádru jsou brankář Marek Langhamer z Chabarovsku a zlínský útočník Tomáš Fořt.

Kouč Miloš Říha upozorňuje na chyby svých svěřenců
zdroj: Reuters autor: Maxim Shemetov

Klub z Dálného východu má v národním týmu nejvýraznější zastoupení. Na pondělním srazu v Praze se společně s Langhamerem budou hlásit i obránci Marek Hrbas, Michal Jordán, Jan Kolář a útočník Tomáš Zohorna. Ve výběru nechybí ani nejproduktivnější Čech v základní části KHL Jiří Sekáč z Kazaně.

Vedle nováčků Langhamera a Fořta ještě pod koučem Milošem Říhou starším, který převzal národní tým po minulé sezoně po Josefu Jandačovi, nehrál obránce Lukáš Klok ze Slovanu Bratislava a Ondřej Vitásek s útočníkem Tomášem Mertlem z Kunlunu. Po nejdelší pauze se vrací třiatřicetiletý Mertl, který naposledy startoval loni v únoru na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Hokejisté budou v Praze trénovat až do 5. dubna, další týden je ve Znojmě a Linci čekají první přípravné zápasy před MS proti Rakousku. Následně se Češi utkají v Karlových Varech dvakrát s Německem, dvakrát se představí na Slovensku a generálkou na vrchol sezony budou České hry v Brně.

Nominace:

Brankář: Marek Langhamer,

obránci: Marek Hrbas, Michal Jordán, Jan Kolář (všichni Chabarovsk), Lukáš Klok (Slovan Bratislava), Vojtěch Mozík (Podolsk), Adam Polášek (Nižněkamsk), Ondřej Vitásek,

útočníci: Tomáš Fořt (Zlín), Tomáš Mertl (oba Kunlun), Michal Bulíř (Magnitogorsk), Robin Hanzl (Spartak Moskva), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk), Michal Řepík (Podolsk), Jiří Sekáč (Kazaň), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/všichni KHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články