Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Na Spartu jede Kladno, Plzeň chce opět bodovat

Praha - Dalším týmem, který se v hokejové extralize pokusí přetrhnout bodový přísun na konto Plzně budou v pátečním 41. kole Vítkovice. Zatímco loňský finalista nemá ze své současné pozice zdaleka jisté ani předkolo play off, Západočeši na Spartě sice přišli o šňůru 12 výher, ale bodovali již v osmnáctém vystoupení za sebou. Indiáni budou opět na dálku bojovat proti Spartě i o průběžné vedení. Pražané hostí Kladno. Třinec s novým koučem Janem Tlačilem prověří brněnská Kometa.

17:30, Vítkovice - Plzeň

Vítkovice v této sezoně s Plzní v základní hrací době ještě nevyhrály a s rozjetým týmem ze západu Čech to i počtvrté budou mít složité. Soupeř je v oslnivé formě. "Čeká nás extrémně těžký soupeř," řekl vítkovický asistent Zdeněk Moták pro klubový web. Ostravanům stále chybějí Rehák, Sloboda, Trnka a Sedlák.

Plzeňští na Spartě předvedli, že je vlastní úspěšné série nijak nestresují. "V mančaftu panuje pohoda. Ani nás nemrzí, že jsme přišli o těch dvanáct vítězství v řadě," připustil asistent Michal Straka v rozhovoru pro MF Dnes. Spíše litoval ztrát v kádru, z něhož kvůli zranění vypadli Andrašovský s Heřmanem. Vedle nich navíc scházejí Vlasák, Havlíček, Frolo a Kratěna.

17:30, Zlín – Mladá Boleslav

Na Zlín čekají dva důležité zápasy doma s Mladou Boleslaví a v neděli v Kladně, ze kterých touží vydolovat maximum. "V posledních zápasech jsme vyšli několikrát naprázdno. Pokud si chceme udržet šesté místo k přímému postupu do play off, musíme situaci napravit," poznamenal trenér Rostislav Vlach, který už bude mít k dispozici kompletní sestavu i s uzdraveným zkušeným obráncem Hamrlíkem.

Mladá Boleslav potřebuje bodovat a věřit v zakolísání mužstev, které jsou v tabulce nad ní. "Je to klišé, ale nám v tomhle případě opravdu nezbývá nic jiného než jít od zápasu k zápasu a body snad zas až tolik nepočítat. Na to dojde až na konci," prohlásil pro klubový web gólman Michal Valent.

18:00, Karlovy Vary - Slavia

Možnost účasti v předkole se po porážce v Litvínově hodně vzdálila Karlovým Varům, které už čtyři kola nebodovaly a přivítají Slavii. Ze dna tabulky ztrácí Energie právě na desáté Severočechy, kteří tak zatím drží poslední postupovou příčku do vyřazovacích bojů, už propastných 12 bodů.

Slavia naopak své naděje čtyřmi výhrami z pěti utkání hodně oživila. "Hrajeme o desítku a musíme hrát každý zápas jako proti Zlínu. I když to bude upracované a nebude to možná na nějaké hezké koukání, tak potřebujeme hlavně bodovat. Se Spartou jsme třeba odehráli pěkný zápas, ale bez bodů to pro nás nebylo k ničemu," připomněl poslední zápasy svých svěřenců kouč Vladimír Růžička.

18:00, Kometa - Třinec

Kometa proti Třinci nastoupí už i s novou slovenskou posilou v podobě beka Hrušky. Brňané se stále pohybují na hraně předkola play off. "Na týmu Ocelářů je vidět, co dělá odchod výborného střelce Růžičky. Ovšem i tak má Třinec ofenzivně laděný tým s produktivními útočníky a výbornými brankáři," uvedl kouč Zdeněk Venera, jenž postrádá zraněného Kempného, potrestaného Vašíčka a nemocného útočníka Divíška.

Třinec v úterý pod novým trenérem Tlačilem ihned uspěl a vrátil se na dohled šestého místa. Na Zlín momentálně ztrácí čtyři body. "Doufám, že nám to vybojované vítězství nad Libercem pomohlo a vlije hráčům do žil novou krev. Snažíme se pracovat na psychice, pak půjdou nahoru i výsledky," tvrdil Tlačil. Ze sestavy mu scházejí Seman, Peterek a Hampl.

18:30, Sparta - Kladno

Vedoucí Spartu by proti Kladnu i v neděli v souboji s Libercem mělo hnát na zteč vyprodané hlediště, neboť klub akcí "Sparta vzdává hold" zve do hlediště zdarma členy záchranných a bezpečnostních složek. "Na zápasy se těšíme, protože podle informací od vedení by mělo být na oba vyprodáno. Na nás bude, abychom fanouškům ukázali kvalitní hru a dobrý výsledek," podotkl asistent trenéra Patrik Martinec.

V součtu s duely ve skupině o udržení čítá vítězná série Kladna proti Spartě dokonce již šest utkání. "Bilanci ale musíme hodit za hlavu. Jakmile si na Spartu pojedeme zahrát hokej, tak nás tak přejedou, že se tam nestačíme ani rozkoukat," varoval na klubovém webu kapitán Pavel Patera.

18:30, Liberec - Pardubice

Liberec po debaklu v Plzni, kde inkasoval potupně "desítku", zkonsolidoval své defenzivní řady, ale v Třinci vyšel naopak naprázdno v útoku. V souboji s Pardubicemi mohou Bílí Tygři ještě probudit naděje na místo mezi prvním kvartetem; právě na Pardubice, které jsou třetí, ztrácejí sedm bodů. Na marodce jsou však Kudrna, Víšek, Kajínek a Holub.

Pardubice si chtějí do klání pod Ještědem přenést zlepšenou hru v přesilovkách ze středeční dohrávky s Vítkovicemi. Také Východočeši ale řeší zdravotní komplikace. "V Liberci nás čeká jiný hokej, hraje se na malém hřišti a my teprve uvidíme, jak na tom budeme zdravotně," přemýšlel kouč Pavel Hynek. Chybí Sičák, kvůli viróze je nejistý start Nahodila a také zraněného Elkinse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články