Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Na MS se kvůli zranění nepodívá Nestrašil, kádr reprezentace doplní tři hráči Hradce

Jednoho z obvyklých článků výběru pro Euro Hockey Tour mine mistrovství světa. Z nominace českých hokejistů na úvod přípravy před květnovým šampionátem na Slovensku vypadl ze zdravotních důvodů útočník Andrej Nestrašil z Nižněkamsku. Kádr kouče Miloše Říhy naopak doplnila další šestice hráčů. Národní tým se sejde v pondělí v pražském Edenu.

Andrej Nestrašil
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Tam se budou vedle patnácti již dříve nominovaných hokejistů hlásit také obránci Filip Pavlík a Petr Šenkeřík a útočníci Ondřej Beránek, Rudolf Červený a Radovan Pavlík. Až v druhém týdnu přípravy se zařadí po doléčení šrámů z play-off obránce Petr Zámorský, který v sobotu stejně jako jmenovci Pavlíkové vypadl s Hradcem Králové ve čtvrtfinálové sérii s Kometou Brno.

Šenkeříkovi, který je stejně jako brankář Marek Langhamer z Chabarovsku a útočník Tomáš Fořt ze Zlína ve výběru nováčkem, a Beránkovi dnes skončí s Karlovými Vary sezona ve skupině o 11. až 14. místo. Červený dohrál v dresu Brynäs už před deseti dny po základní části švédské ligy.

Před Nestrašilem vypadli ze zdravotních důvodů z výběru také obránci Marek Hrbas z Chabarovsku a Ondřej Vitásek z Kunlunu. Ještě bez Zámorského bude mít Říha k dispozici od pondělka jednoho brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků. Do tréninku se zapojí navíc také gólman Štěpán Lukeš z Chomutova a bek Tomáš Dvořák ze Sparty.

Hokejisté budou v Edenu trénovat až do 5. dubna, další týden je ve Znojmě a Linci čekají první přípravné zápasy před MS proti Rakousku v rámci Euro Hockey Challenge. Následně se Češi utkají v Karlových Varech dvakrát s Německem a ve dvou duelech se představí na Slovensku. Generálkou na vrchol sezony budou České hry v Brně jako součást Euro Hockey Tour.

Nominace českých hokejistů na úvod přípravy před květnovým MS na Slovensku:

Brankář: Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL; 0 startů),

obránci: Filip Pavlík (8 startů/0 branek), Petr Zámorský (oba Hradec Králové; 51/2), Michal Jordán (72 startů/5 branek), Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL; 87/6), Petr Šenkeřík (Karlovy Vary; 0/0), Lukáš Klok (Slovan Bratislava/KHL; 13/0), Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL; 36/4), Adam Polášek (Nižněkamsk/KHL; 47/4),

útočníci: Ondřej Beránek (Karlovy Vary; 3/0), Tomáš Fořt (Zlín; 0/0), Radovan Pavlík (Hradec Králové; 2/1), Michal Bulíř (Magnitogorsk/KHL; 4/1), Rudolf Červený (Brynäs/Švéd.; 9/0), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 34/8), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.; 48/14), Tomáš Mertl (Kunlun/KHL; 13/0), Michal Řepík (Podolsk/KHL; 60/20), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL; 49/5), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.; 17/3), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL; 75/14).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články