Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Na MS nepojedou Erat, Fleischmann ani Hanzal

Stockholm – Hokejová reprezentace se musí vypořádat s odřeknutím dalších zámořských hráčů. České hokejisty neposílí na MS v Německu ani útočníci Martin Erat z Nashvillu, Tomáš Fleischmann z Washingtonu a Martin Hanzal z Phoenixu. Všichni tři mají zdravotní potíže. Nadějně nevidí trenér Vladimír Růžička ani účast dalšího forvarda Phoenixu Radima Vrbaty a do přípravy se nezapojí ani útočník Michal Birner z TPS Turku.

"Martin Erat má zraněné koleno a půjde na operaci. Tomáš Fleischmann a Martin Hanzal neprošli v klubu výstupní prohlídkou," řekl ve Stockholmu novinářům Růžička. Od Vrbaty nemá reprezentační kouč ještě definitivní vyjádření. "Nedaří se ho teď kontaktovat, ale předtím psal zprávu, že spíš ne, takže s jeho příjezdem spíše nepočítám," doplnil Růžička. Birnera připravilo o boj o mistrovství světa zraněné koleno.

Přijede Jágr, Rozsíval a nemocný Novák

V úterý se k týmu připojí hvězdný útočník Jaromír Jágr z Omsku, obránci Michal Rozsíval z New Yorku Rangers a Filip Novák z Balašichy. Toho přitom trápí zánět průdušek, přesto se chce o šampionát poprat. V současné době má Růžička na Švédských hrách ve Stockholmu 25 hráčů a pravděpodobně tak před šampionátem vypadnou z kádru už jen tři hráči v poli.

"Víceméně pojede na mistrovství světa mužstvo, které máme tady ve Stockholmu," doplnil Růžička, jemuž se omluvili v minulých dnech také další hráči Phoenixu obránce Zbyněk Michálek a útočník Petr Průcha i forvard Tomáš Plíhal z TPS Turku.

Zdravotní potíže zabránily ve startu zadáků Marka Židlického z Minnesoty, Jana Hejdy z Columbusu a útočníka Rostislava Olesze z Floridy. Růžička nemůže počítat ani s dvojicí hráčů Ottawy Milanem Michálkem a Filipem Kubou, kteří jsou zraněni. Stejně je na tom Milan Hejduk z Colorada. Předtím postupně vypadli také Tomáš Kaberle z Toronta, Václav Prospal z New Yorku Rangers, Roman Polák ze St. Louis i Michael Frolík s Kamilem Krepsem z Floridy.

Seznam omluvenek je dlouhý

Již dříve v sezoně vypadlo ze hry několik českých hráčů z NHL. Aleš Hemský z Edmontonu přišel i o olympijské hry ve Vancouveru, brzy se zranil také Radek Martínek z New Yorku Islanders, později pak Hemského klubový spoluhráč Ladislav Šmíd a Rostislav Klesla z Columbusu. Pavel Kubina z Atlanty ukončil po olympiádě reprezentační kariéru. Martina Havláta z Minnesoty, Aleše Kotalíka z Calgary a Radka Dvořáka z Floridy Růžička neoslovil.

Z Evropy zabránily zdravotní trable ve startu na šampionátu Josefu Vašíčkovi a Zbyňku Irglovi z Jaroslavle. Z finalistů extraligy se nemohl zapojit kvůli zranění bek Vladimír Sičák z Vítkovic a z rodinných důvodů se omluvil pardubický kanonýr Petr Sýkora. Růžička nepřemluvil ani Petra Čajánka z Petrohradu. Forvard Jiří Hudler z Dynama Moskva, nejproduktivnější český hráč v KHL, nechce na světovém šampionátu hrát, protože prý necítil Růžičkovu důvěru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články