Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na Kladno si nepřišel ani Chomutov

Chomutov - Hokejisté Kladna posílení o hvězdy z NHL v čele s majitelem Jaromírem Jágrem pokračují v úspěšném tažení a po výhře na ledě nováčka Chomutova v 6. kole extraligy 3:1 si připsali čtvrtou výhru za sebou. Dvěma góly v závěrečné třetině o tom rozhodl člen zámořské formace Jiří Tlustý.

Na Kladno s pěticí posil z NHL Jágrem, Plekancem, Tlustým, Židlickým a Kaberlem poprvé v sezoně extraligový nováček zcela zaplnil kapacitu své haly. Pikantní zápas si nemohla vychutnat na straně Pirátů jediná akvizice pro výluku v NHL Michael Frolík, který je odchovancem právě Kladna a po dohodě klubu ve vzájemném zápase nesměl nastoupit.

Hvězdná formace Rytířů se hned ukázala kombinací Jágra s Plekancem, na druhé straně musel Chábera zasahovat proti kanonýrovi Hruškovi. Ve čtvrté minutě si nejdříve Plekancova řada pohrávala se soupeřem, ale potom ujel Kraft do sóla a Kladno zachránil gólman Chábera. Po šancích Tlustého a chomutovského Dudy se ve 14. minutě dočkalo vedení Kladno. V přečíslení tří na jednoho a po Melkově přihrávce překonal Řehoře Valský. Domácí pak odolali při Bartejsově trestu a do šance se málem v oslabení dostal Hruška.

Piráti se dočkali vyrovnání ve 26. minutě, kdy našel Polák zpoza branky zadovkou volného Dudu, který střelou k pravé tyči využil přesilovku při Kuchlerově trestu. V další početní výhodě domácích předvedl osvědčenou spolupráci v oslabení s Tlustým Plekanec a trefil pravou tyč. Rytíři se ubránili při Jágrově vyloučení, sami odolali při Mrázkově pobytu na trestné lavici. V 38. minutě mohl otočit stav po Hruškově přihrávce Polák, ale i kvůli faulu Židlického neuspěl a nic na stavu nezměnila ani další početní výhoda domácích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Chomutov - Kladno

Úvod závěrečné části patřil Kladnu, Řehoř pochytal střely Plekance a Hlaváče, ale ve 44. minutě už se po pokusu Kaberleho prosadil z dorážky Tlustý. Rytíři měli nadále navrch, ale neuspěli při Dudově trestu. A domácí pak sahali po vyrovnání, ale Hruška ani Duda možnosti nevyužili, neuspěl pak ani Sikora. V 57. minutě naopak po Plekancově přihrávce z levého kruhu rozhodl Tlustý.

Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Duda (V. Polák, D. Hruška) - 14. Valský (Melka), 44. Tlustý (T. Kaberle, Jágr), 57. Tlustý (Plekanec, Židlický). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Kajínek, Hejl. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 5 250 (vyprodáno).

Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Rýgl, J. Mrázek, Pavlas, Lučka, Bartejs - Důras, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, V. Polák, Duda - M. Procházka, Sikora, Hromas - Zálešák, Lušňák, Hafenrichter. Trenéři: J. Doležal a Antonik.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, L. Procházka, T. Kaberle, Macholda, Mocek, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - M. Látal, Dragoun, Eberle - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Jiří Doležal (Chomutov): "Porazila nás jedna lajna. V první třetině jsme hráli výborně, to co jsme si řekli a měli jsme z toho čtyři velké šance. Škoda, že jsme z toho nedali jeden dva góly, aby to utkání pak vypadalo trošku jinak. Samozřejmě Kladno ukázalo s tou svou lajnou velkou kvalitu a chvílemi nás přehrávalo hlavně v přesilovkách. Oni rozhodují všechny zápasy a stejně se nám je uhlídat nepodařilo. Škoda, že se nám v závěru nepovedlo vyrovnat."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Domácí byli hodně rovnocenným soupeřem. Dvě třetiny to byl dobrý a vyrovnaný hokej, až v samotném závěru jsme díky výbornému výkonu Chábery a konečně probuzeným střelcům vyhráli. Nějaké šance jsme měli a rozhodlo, že se nám podařilo odskočit o gól. Chomutov asi v zápase neměl, co ztratit a předvedl vynikající výkon."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články