Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Na hokejový šampionát nepřijedou ani Polák, Frolík, Irgl a Kreps

Prostějov - Další čtveřici hráčů si musel ze seznamu kandidátů na květnové mistrovství světa v Německu definitivně vyškrtnout trenér českých hokejistů Vladimír Růžička. Zdravotní problémy nepustí na světový šampionát obránce Romana Poláka z St. Louis, účastníka únorových olympijských her ve Vancouveru. Vypadli i útočníci Michael Frolík s Kamilem Krepsem z Floridy a Zbyněk Irgl z Jaroslavle. V minulých dnech se Růžičkovi už omluvily hvězdy Tomáš Kaberle z Toronta a Václav Prospal z New York Rangers.

Polák dohrával sezonu se zlomenou klíční kostí. "Roman ještě nebyl ani na prohlídce, ale říkal, že měl pohovory v klubu a řekli mu, aby o tom vůbec nepřemýšlel," řekl Růžička v Prostějově, kde se národní tým připravuje. Povolení nedostal ani Michael Frolík, který míří na operaci zlomeného nosu. Padla tak možnost, že by se ještě po ní k reprezentaci připojil.

Růžičkovi se také podařilo kontaktovat Frolíkova spoluhráče Kamila Krepse a ten se své premiéry v reprezentaci nedočká. "Má problémy s břišními svaly," navázal reprezentační kouč. Příznivé zprávy neuslyšel ani od Zbyňka Irgla z Jaroslavle, který hrál v semifinále Kontinentální ligy. "Jde na operaci dutin," uzavřel Růžička výčet zdravotních lapálií svých kandidátů.

Přijedou Vašíček, Blaťák a snad i Rozsíval

Z ruských týmů se tak připojí k týmu Irglův klubový spoluhráč Josef Vašíček z Jaroslavle a Miroslav Blaťák z Ufy. Jednu dobrou zprávu dostal Růžička i ze zámoří, odkud má být další posilou obránce Michal Rozsíval z New York Rangers. "Jsme domluveni, že si budeme volat a v sobotu se dohodneme. Michal říkal, že by jel a musíme se dohodnout, kdy by nastoupil," dodal Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články