Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Na hokejovém MS nenastoupí Frolík a Sičák

Kloten (Švýcarsko) – Mistrovství světa v ledním hokeji se nezúčastní obránce Českých Budějovic Vladimír Sičák a floridský útočník Michael Frolík. Do Švýcarska sice odcestovali s reprezentačním týmem, trenéři jim ale dnes oznámili, že nebudou zařazeni na turnajovou soupisku. Český tým tak má zatím na soupisce devatenáct hokejistů. Zapsáni byli dva brankáři, šest obránců a jedenáct útočníků. První utkání je čeká dnes večer proti Dánsku.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sičák tak byl vyřazen z týmu připravujícího se na mistrovství světa přímo v dějišti turnaje již podruhé za sebou. Podobná nepříjemnost jej potkala i
loni v kanadském Québeku. Českobudějovický bek nebyl příliš zklamaný i proto, že se mu letošní sezona příliš nevydařila ani v klubu a reálně tak nepočítal s možností, že by se na MS podíval. "Přišlo mi to logické, když se podíváte na ostatní beky. Všichni jsou o deset centimetrů vyšší než já. Jestli to bylo mezi mnou a Barinkou, tak bych si asi taky vybral Barinku jen proto, že je větší a jsme oba defenzivní obránci," uvedl.

Podobně v klidu přijal zprávu o svém předčasném návratu domů i útočník Frolík, který opustil tým poté, co se k němu připojila další posila ze zámoří Tomáš Plekanec. "Trochu jsem s tím počítal. Věděl jsem, že musí někoho poslat domů, a bohužel jsem Černého Petra dostal já. Jsem ale ještě mladý a mám vše před sebou. Vždy to sice trošku zklame, ale teď mám konec sezony a už musím myslet na tu další. Abych se dobře připravil," řekl Frolík.

V útoku budou podle všeho na českou soupisku dopsáni Tomáš Plekanec, jenž by měl do Švýcarska dorazit dnes, a Josef Vašíček. Ten měl v minulých dnech potíže s kolenem, proti Norsku by už ale v pondělí měl nastoupit.

Mezi beky tak čekají na další vývoj Zdeněk Kutlák ze švýcarského celku Ambri/Piotta a Michal Barinka, mezi útočníky vítkovický Marek Kvapil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články