Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Na hokejové MS pojede znovu kvarteto českých rozhodčích

Curych - Stejně jako loni se na hokejovém mistrovství světa představí čtyři čeští rozhodčí. V květnu na turnaji v Paříži a Kolíně nad Rýnem budou zápasy rozhodovat hlavní Jan Hribik s Antonínem Jeřábkem a čároví Miroslav Lhotský s Liborem Suchánkem.

Jan Hribik
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Hribik a Suchánek se zúčastní mistrovství světa poprvé. Nominaci si vybojovali svými výkony na přelomu roku na světovém šampionátu dvacítek v Torontu a Montrealu.

Jeřábek, který od sezony 2014/15 píská v Kontinentální lize, se představí na šampionátu pošesté. Byl na turnajích v letech 2011 až 2014 a loni. V roce 2012 v Helsinkách i o rok později ve Stockholmu rozhodoval finále.

Lhotský se vydá na třetí MS za sebou, v roce 2015 v Praze se představil ve finále. Na šampionátu ve Francii a Německu, který se hraje od 5. do 21. května, bude mít Česko společně s Finskem s čtyřmi sudími největší zastoupení.

"Není to poprvé. Naši rozhodčí mají v mezinárodním hokeji velké renomé, což se odráží v počtech nominací a v delegacích na důležitá utkání turnaje," uvedl v tiskové zprávě předseda komise rozhodčích ČSLH Vladimír Šindler, který sám jako sudí byl na 12 šampionátech.

Rekordních pět českých rozhodčích se představilo v roce 2015 na domácím turnaji v Praze a v Ostravě. Byli to hlavní Pavel Hodek a Šindler a čároví Lhotský, Vít Lederer a Rudolf Tošenovjan. Na loňském šampionátu v Moskvě a Petrohradu rozhodovali hlavní Jeřábek, Martin Fraňo a čároví Lederer a Lhotský.

Celkem jsou mezi 32 nominovanými sudími zástupci 14 zemí. Nejzkušenější jsou hlavní Daniel Piechaczek z Německa s čárovým Ivanem Děduljou z Běloruska, kteří se zúčastní již devátého MS.

Nominace rozhodčích na MS v Paříži a Kolíně nad Rýnem:

Hlavní rozhodčí: Jan Hribik, Antonín Jeřábek, Oliver Gouin, Brett Iverson (oba Kan.), Stefan Fonselius, Anssi Salonen (oba Fin.), Marcus Linde, Linus Öhlund (oba Švéd.), Daniel Stricker, Tobias Wehrli (oba Švýc.), Mark Lemelin (Rak.), Daniel Piechaczek (Něm.), Eduards Odinš (Lot.), Roman Gofman (Rus.), Jozef Kubuš (SR), Stephen Reneau (USA).

Čároví rozhodčí: Miroslav Lhotský, Libor Suchánek, Hannu Sormunen, Sakari Suominen (oba Fin.), Gleb Lazarev, Alexandr Otmachov (oba Rus.), Brian Oliver, Judson Ritter (oba USA), Ivan Dědulja (Běl.), Nathan Vanoosten (Kan.), Rene Jensen (Dán.), Lukas Kohlmüller (Něm.), Joep Leermakers (Niz.), Roman Kaderli (Švýc.), Peter Šefčík (SR), Andreas Malmqvist (Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články