Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Na Finsko s uzdravenými marody. Nečas a Jaškin se přesunuli do Švédska

K reprezentačnímu výběru, který je na Švédských hrách v Södertälje, se připojí uzdravení útočníci Martin Nečas a Dmitrij Jaškin. Oba hráči dočasně vypadli z přípravy před mistrovstvím světa. Naopak po úvodním duelu dalšího turnaje Euro Hockey Tour proti domácímu Švédsku (1:3) dostanou Roman Červenka a Michal Jordán volno a odletí domů. Přímý přenos utkání Česko – Finsko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v sobotu od 11:40.

Martin Nečas
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

Po jejich odletu zůstane ve Stockholmu třicítka hráčů - tři gólmani, 10 beků a 17 útočníků. Ještě před startem turnaje vypadl z týmu bek Lukáš Klok, který při středečním tréninku utrpěl zlomeninu zánártní kosti a Švédské hry i boj o šampionát pro něj předčasně skončily.

"Držíme si široký kádr hlavně kvůli zdravotnímu stavu. Dává nám to možnost víc točit se sestavou a některým hráčům třeba dát i volno," řekl asistent trenéra Václav Prospal. "Dnes netrénovali pro nějaké zdravotní problémy Robin Hanzl a Roman Horák. Chceme hráče protáčet, abychom je viděli. Hlavně ty mladší, kteří mají možnost si vybojovat účast na mistrovství světa," uvedl.

Na turnaj neodletěli obránci Ondřej Vitásek, Vojtěch Mozík a útočník David Kaše, kteří se potýkají se zraněními. Všichni však nadále figurují v kádru, jenž se chystá na světový šampionát. Tým příští týden posílí navíc obránce Radko Gudas z Philadelphie.

Před nedělní nominací na mistrovství světa v Dánsku, které startuje za týden, čekají český tým ještě dva duely na Švédských hrách - v sobotu s Finskem v Södertälje a v neděli s Ruskem ve Stockholmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Nečas s Jaškinem již jsou ve Švédsku

Stavitelé národního týmu chtějí vidět ve hře hlavně devatenáctiletého Nečase, který bral antibiotika a nemohl do Švédska odcestovat už ve středu. Nyní ho čeká debut v národním týmu. "Chtěli bychom, aby toho odehrál co nejvíc. Nějakou dobu nehrál a léčil se," uvedl Prospal. Nečas dnes trénoval ve formaci s klubovým spoluhráčem Hynkem Zohornou a Robertem Kousalem.

"Čekáme, že přinese dravost mládí. Doufáme, že se Zohym a Kousym vytvoří údernou formaci, která nám pomůže vstřelit nějaké branky," podotkl Prospal. Po nemoci se má dostat do rytmu také Jaškin. "Oba do toho půjdou podle toho, jak se budou zítra cítit," dodal Prospal.

Posila ze St. Louis Jaškin minulý týden sehrál dva zápasy na Carlson Hockey Games v Pardubicích, ale na úterním srazu chyběl kvůli horečce. "Hned v neděli po příjezdu z turnaje jsem měl vysokou teplotu a nebylo mi dobře. Ale vyležel jsem to a vypotil, těch pár dní mi pomohlo," řekl Jaškin, který využil možnost připojit se k týmu dodatečně ve Švédsku.

"Včera jsem se rozhodl, že pojedu. Cítil jsem se o hodně lépe. Na ledě jsem tu pauzu ale cítil. Přeci jen jsem čtyři dny nebruslil a nemoc člověku taky nedodá moc sil. Jsem rád, že jsem přijel, trošku to vypotil a dostal se do toho. Bude to každým dnem jen lepší," doplnil účastník předloňského Světového poháru v Torontu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články