Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na favorita byli parahokejisté krátcí. USA pomohl k vysoké výhře hattrickem Dodson

Čeští parahokejisté na mistrovství světa v kanadském Moose Jaw nedokázali zabránit tlaku favorizovaných Američanů a prohráli 1:7. Jedinou trefou národního týmu se blýsknul sedmnáctiletý Filip Veselý, pro kterého šlo zároveň o premiérový gól na světovém šampionátu v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – USA

Američané od začátku potvrzovali, proč platí za favority utkání. V 5. minutě si před branku najel David Eustace. Jeho ránu Martin Kudela pokryl, ale na dorážku Travise Dodsona už byl český gólman krátký.

Dodson přidal druhou trefu v 8. minutě, když si opět šikovně dojel puk odražený od Kudely. Do největší šance Čechů v první třetině se dostal Patrik Sedláček, brankář Lee ale jeho pokus zlikvidoval. Ve 12. minutě se Brody Roybal šikovně prosmýkl do útočného pásma a krásně zakončil pod horní tyč Kudelovy branky a zvýšil na 3:0.

I ve druhém dějství měli Američané nabito. Kudelu překonal ve 22. minutě Malik Jones a o dvě minuty později ho doplnil Declan Farmer. Za Čechy upravoval ve 25. minutě svým premiérovým gólem na MS na 1:5 sedmnáctiletý Filip Veselý, který Eustace zaskočil při rozehrávce. Kudela pak předvedl několik silných zákroků v brance a nedovolil soupeři do konce třetiny znovu skórovat.

Kudela kouzlil i v posledním dějství, ale přečíslení dva na brankáře už neodolal a Dodson zkompletoval hattrick. Sedmou ránu Čechům po nepovedeném střídání zasadil ve 43. minutě Noah Grove.

Češi zaznamenali na šampionátu po výhře nad Koreou první prohru. Ve skupině A je čeká ještě Kanada, proti které nastoupí v noci z úterý na středu.

Mistrovství světa v parahokeji v Moose Jaw (Kanada) - skupina A:

USA - Česko 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Branky: 5., 8. a 38. Dodson, 12. Roybal, 22. Jones, 24. Farmer, 43. Grove - 25. Veselý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články