Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na exhibici pro Rachůnka dorazí do Zlína hvězdy v čele s Jágrem

Zlín - Řada hokejových hvězd včetně Jaromíra Jágra přijede na exhibiční zápas Zlína s Jaroslavlí zavzpomínat na obránce Karla Rachůnka, který loni v září zahynul při letecké katastrofě ruského týmu. Hraje se v pátek 9. listopadu od 17:30, zápasu bude předcházet patnáctiminutový ceremoniál.

Pieta za tragicky zesnulé hokejisty
zdroj: Isifa autor: EPA/TATYANA ZENKOVICH

"Přijede také řada vynikajících hokejistů, kteří se během kariéry potkali s Karlem. Ať už v NHL, KHL, extralize nebo v reprezentaci. Účast potvrdil i Jaromír Jágr," uvedl na stránkách zlínského klubu Karel Rachůnek starší k hostům, kteří budou zápas sledovat. Neměli by chybět ani další hráči z Kladna jako Tomáš Plekanec s Markem Židlickým. Na ledě se objeví i Patrik Eliáš či Zdeno Chára.

Rodina Karla Rachůnka pořádá akci na počest mistra světa z roku 2010 spolu s městem Zlín. "Budeme velmi rádi, když se nám dohromady podaří zimák vyprodat. Už s ohledem na to, že tímto utkáním chceme vzdát hold slavnému odchovanci klubu Karlu Rachůnkovi. Veškerý výtěžek z utkání bude poukázán na dobročinné účely," prohlásil primátor města a prezident PSG Zlín Miroslav Adámek.

Vstupenky si mohou pořídit majitelé sezonních permanentek a VIP karet v pokladnách Zimního stadionu Luďka Čajky od pátku, od pondělka pak půjdou do prodeje pro ostatní fanoušky i přes Ticketpro. "Původně jsme s distribucí lístků tímto způsobem nepočítali, ale zájem fanoušků je obrovský, a to i z jiných měst. Chceme jim proto dát co nejvíce možností, jak si pořídit lístek," řekl náměstek primátora Ondřej Běták.

Vstupenky budou za stejné ceny jako na extraligu. Budou si je kupovat i sami organizátoři včetně vedení města, aby se na dobročinné účely shromáždila co nejvyšší částka. "Zdarma dostanou lístky pouze mládežničtí hokejisté našeho klubu, kterých jsou asi tři stovky. Ti budou jedinou výjimkou. Chceme, aby tento výjimečný večer prožili, aby si uvědomili, kdo byl Karel Rachůnek a čeho dosáhl. A také to, že byl odchovancem Zlína," doplnil Adámek.

Speciální dresy půjdou do dražby

Zlín nastoupí ve speciálních dresech. Budou podobné tomu, v kterém Rachůnek hrával za Zlín, chybět na nich nebude portrét a srdce s iniciálami K. R. "Po utkání je budeme dražit, fanoušci tak dostanou možnost získat cennou památku. Takto získané peníze opět poukážeme na dobročinné účely. V který den dražba proběhne, ještě včas oznámíme," doplnil Karel Rachůnek starší.

Zápasu bude předcházet slavnostní program se začátkem v 17:15. Během ceremoniálu bude vyvěšen ke stropu haly zlínský dres Karla Rachůnka s číslem 4. Adámek mu in memoriam udělí ocenění primátora. Úvodní buly vhodí syn Karla Rachůnka, v sestavě Zlína se objeví Rachůnkovi bratři Ivan a Tomáš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články