Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Může to být ještě lepší, říká Mrázek, který chce vybojovat post jedničky

Praha - Hokejový brankář Petr Mrázek má za sebou nejúspěšnější sezonu v NHL v kariéře. Třiadvacetiletý gólman do ní vstupoval jako trojka Detroitu a končil jako nečekaná jednička. Odchytal ze svého pohledu rekordních 36 zápasů včetně play-off a bude se snažit na to navázat v další sezoně. Věří, že se mu podaří nahradit i dlouholetou jedničku týmu Jimmyho Howarda.

Petr Mrázek
zdroj: ČTK/AP

"Doufám, že se to přelije a bude to pokračovat, jak to skončilo. Začal jsem jako trojka a na konci jsem bojoval s Howiem (Howardem) o to, kdo bude chytat v play-off. Jsem rád, že jsem šanci dostal. Teď to bude těžší, ale těším se na tu výzvu," řekl Mrázek. "Vždy to může být lepší a budu se snažit, aby to bylo zase o sto procent lepší. A abych Howieho vytlačil z branky napořád," uvedl.

O své postavení v týmu bojoval s Howardem a Jonasem Gustavssonem, který ale v Red Wings končí, což Mrázkovi potvrdil i generální manažer Ken Holland v posezonním pohovoru. "Říkal, že to bude mezi mnou a Howiem. Kdo bude vyhrávat, kdo bude mít lepší výsledky, bude chytat," řekl rodák z Ostravy. Uvědomuje si, že musí stabilizovat svoje výkony. "Asi dvakrát nebo třikrát se mi stalo, že jsem měl pět šest výborných zápasů a pak jsem střídal. Na tom musím zapracovat."

Mrázek byl rád, že šanci dostal už v této sezoně, i když vedení klubu mu před rokem naznačovalo, že bude muset počkat. Nahrály mu i zdravotní problémy Howarda a Gustavssona. "Už před rokem jsem říkal, že bych byl rád, kdybych šanci dostal. Že si věřím. Je ale fakt, že jsem měl štěstí, že se zranili, a když se vrátili, tak se párkrát prohrálo a zase se někdo zranil. Proto jsem dostal šanci," uvedl Mrázek.

Spolehlivé výkony v závěru základní části jej trochu nečekaně posunuly do pozice jedničky týmu v play-off. "Bylo to super. Škoda jen, že jsme to nedotáhli do vítězného konce," litoval Mrázek porážky v sedmém zápase 1. kola play-off s Tampou. Věří, že mu zkušenosti pomohou i v další sezoně. "Opět se bude začínat od nuly, ale zkušenost z play-off byla super," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články