Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Musíme zlepšit koncentraci a obranu, vědí Češi před duelem se Švédy

Spišská Nová Ves – Po úvodní výhře nad Běloruskem zavládla v českém týmu spokojenost, zároveň ale i obezřetnost. Navzdory sedmi vstřeleným brankám hráči vědí, že potřebují zlepšit pevnost defenzivy. Tu prověří už vpodvečer švédská osmnáctka, která na úvod podlehla Rusku 1:3.

Jan Kern
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Čeští mladíci vykročili ve Spišské Nové Vsi za výhrou nad nováčkem MS již v první třetině. Definitivně však o zisku tří bodů rozhodli v polovině zápasu, kdy se čtyřikrát prosadili v rozmezí tří minut a 36 sekund.

"Tým to samozřejmě uklidnilo, ale musíme se dívat na obě stránky. A sice, že jsme dali sedm gólů, což je pěkné, moc se nám ale nedařilo v defenzivě," řekl kapitán Martin Nečas. "V závěru už jsme byli hlavami v kabině, to se nesmí stávat. V jiných zápasech by nás to mohlo stát body," poukázal Martin Kaut na dvě inkasované branky v samém závěru duelu.

Svěřenci trenéra Václava Varadi zvládli první zkoušku, za necelých 24 hodin je ale čeká další bitva. Sobotní večer ve Spišské Nové Vsi bude patřit zápasu proti výběru Tre Kronor, který na první vítězství zatím čeká. "Bude to trošku něco jiného. Na nás je co nejlíp se připravit a zvládnout to," řekl Kryštof Hrabík.

Švédsko v prvním hracím dnu změřilo síly s Ruskem, a byť dlouho vedlo, nakonec prohrálo. "Švédové jsou silní, rychlí a komplexní hokejisté. Budeme hrát pořád svoji hru, není co měnit," řekl Kaut, který byl v zápase s Běloruskem vyhlášen nejlepším českým hráčem.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová osmnáctka pilovala přesilové hry
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články