Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Britský ostrostřelec Kirk zlobil Švýcary, ti přesto pohodlně zvítězili

Dva góly dal a na další přihrál. Ostrostřelec a nejlepší hráč Velké Británie na mistrovství světa Liam Kirk dokázal ještě ve druhé třetině srovnat se Švýcarskem na 2:2, průběžný vládce skupiny A si ale vítězství pohodlně pohlídal a tři body bral za výhru 6:3.

Utkání Švýcarsko - Velká Británie
zdroj: ČTK/AP

Dvěma góly pomohl k úspěchu favorita útočník Christoph Bertschy, tři asistence zaznamenal jeho spoluhráč Tristan Scherwey. Na straně poražených byl u všech gólů Liam Kirk. Dva sám dal a na jeden přihrál. Jednadvacetiletý útočník je tak v dosavadním průběhu turnaje jeho nejlepším střelcem se sedmi zásahy za sedm utkání. Svou bilanci však už nevylepší, pro Brity MS končí.

"Jsme sice zklamaní dnešním výsledkem, ale určitě jsme spokojení s turnajem celkově. O něčem vypovídá i to, když cizí trenéři mluvili o tom, že jsme tým, který na turnaji nejvíc maká. I z toho je patrné, jak nám záleží na tom, aby naše hra nějak vypadala. Nejsme sice ten nejšikovnější nebo nejrychlejší tým, ale v naší hře je nejvíce srdce, touhy a vášně," řekl Kirk.

Švýcaři s postupovou jistotou v kapse odehráli s Brity do jisté míry bezstarostný duel. Soupeře výrazně přestříleli (53:26) a svou střeleckou převahu dokázali vyjádřit i ve skóre. V polovině 11. minuty se jako první prosadil přízemní ranou Hofmann, a dal tak svůj šestý gól na šampionátu.

Ostrované bleskově kontrovali už po 37 sekundách, když Kirk využil obrovskou chybu Corviho a s pomocí vzdálenější tyčky překonal přesnou ranou zápěstím Berru. V tu chvíli se tak v čele střelecké tabulky dotáhl právě na Hofmanna. Švýcarům vrátil v 17. minutě vedení Loeffel, když při ráně od modré čáry puk podmetl a zdánlivě nepovedená rána skončila po obloučku v brance.

Ve 26. minutě pak sice znovu vyrovnal v početní výhodě Kirk, ale rovněž v přesilovce odpověděl v polovině zápasu Alatalo a odstartoval tak klíčovou osmiminutovku v podání Švýcarů, v níž skórovali celkem čtyřikrát. Už po 13 sekundách na něho navázal Bertschy, který se pak trefil i podruhé, a už na 6:2 navýšil rozdíl ve skóre Hischier.

Od třetí třetiny nasadili trenéři obou celků dnešní brankářské dvojky. Místo Berry tak nastoupil Nyffeler, na druhé straně nahradil Bownse Whistle. Trochu překvapivě zůstal právě britský gólman nepřekonaný. Švýcaři přece jen zvolnili, jediným střelcem do konce utkání tak byl v končící 54. minutě Connolly.

Švýcaři pošetřili síly na čtvrteční čtvrtfinále, soupeře však ještě neznají. "Cítíme se dobře. Když se ohlédneme za zápasy, které jsme tady dosud odehráli, tak jsme dvakrát prohráli, ale v obou případech to bylo s opravdu dobrými týmy," řekl kapitán Raphael Diaz. "Jinak jsme pracovali opravdu tvrdě a ty výhry jsme si zasloužili. Teď už máme ale skupinu za sebou a začne ta opravdová zábava," doplnil Diaz.

Švýcarsko - Velká Británie 6:3 (2:1, 4:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Hofmann (Corvi, Moser), 17. Loeffel (Scherwey, Siegenthaler), 31. Alatalo (Corvi, Hischier), 31. Bertschy (Scherwey), 37. Bertschy (Diaz, Scherwey), 38. Hischier (Kurashev) - 12. Kirk, 26. Kirk (Richardson, Hammond), 54. Connolly (Kirk, Hammond). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Hynek, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 3:4, navíc Mirco Müller (Švýcarsko) 10 min. Využití: 1:1.

Švýcarsko: Berra (41. Nyffeler) - Diaz, Mirco Müller, Siegenthaler, Loeffel, Moser, Untersander, Alatalo - Ambühl, Corvi, Hofmann - Kurashev, Hischier, Herzog - Andrighetto, Vermin, Meier - Scherwey, Bertschy, Mottet - Rod. Trenér: Patrick Fischer.

Velká Británie: Bowns (41. Whistle) - D. Phillips, O'Connor, Richardson, Tetlow, Clements, Swindlehurst, Ehrhardt - Hammond, Connolly, Kirk - Dowd, Perlini, Lake - Duggan, Myers, J. Phillips - Betteridge, Lachowicz, Venus - Hook. Trenéři: Corey Neilson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články