Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zápas ukázal to, co nám chybělo. Kolektiv byl dobrý, hodnotil Kovář po konci

Ani kapitán národního týmu Jan Kovář neodvrátil vyřazení české reprezentace ve čtvrtfinále mistrovství světa v Rize. Češi marně dobývali finskou branku a po porážce 0:1 si o medaile nezahrají. Právě absence většího počtu vstřelených branek byla jedním z faktorů, proč se výběru trenéra Filipa Pešána na turnaji celkově nedařilo.

Smutní čeští reprezentanti
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

V závěru čtvrtfinálového utkání měli čeští hráči několik příležitostí k vyrovnání, ale finská obrana závěrečnému tlaku odolala a výběr Suomi tak může pomýšlet na obhajobu titulu. 

"Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Na konci jsme do nich bušili, ale bohužel tam gól nepadl. Měli jsme na konci pár šancí, ale odklonilo se to od nás. Asi jsme si to nezasloužili," prohlásil Kovář.

Vedoucí gól Finů z 33. minuty se ukázal nejen jako nesmírně důležitý, ale nakonec i jako vítězný. "Všechno asi vystihl zápas. Snažili jsme se, bojovali jsme, ale chybělo nám, že jsme si moc nevěřili a nedali jsme branku ve čtvrtfinále," mrzelo Kováře.

Ofenzivní problémy se projevily už na začátku šampionátu, který Češi nezachytili. "Turnaj se hodně těžce rozjížděl. Už první dva zápasy jsme prohráli. Od třetího zápasu jsme hráli o bytí a nebytí, což bylo nepříjemné. Ale semkli jsme se, zvedli jsme to trošku, ale zápas ukázal to, co nám chybělo," řekl Kovář.

Dlouholetý reprezentant o konci kariéry v národním týmu ale po vyřazení nepřemýšlel. "Teď (převládá) zklamání. Vždycky jsem rád reprezentoval. Když bude o mě zájem, tak vždycky rád budu (na šampionátu). To ale nezáleží teď na mně," uvedl Kovář.

"Myslím, že jsme si na turnaji prošli hodně těžkým obdobím. Líbilo se mi, jak jsme se semkli jako skupina, jak jsme byli v šatně. Jaký to byl kolektiv uvnitř týmu a jak jsme spolu žili. To bylo dobrý," uzavřel Kovář hodnocení české účasti na šampionátu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články