Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Určitě nejdůležitější gól v kariéře. Ukázali jsme odhodlání, zářil Klok

Obětavou švédskou hradbu probořil až Lukáš Klok. Před ním třeba střelec Dominik Kubalík, Jakub Vrána nebo Robin Hanzl pálili do bloků Tre kronor. Českou euforii ve třetí třetině podpořil letošní finský mistr s Lukko Raumou a jako první v utkání ohrozil branku efektivně od modré čáry. Plynul z toho třetí gól a vítězný při vítězství 4:2. Do té doby ale Klok nehrál zrovna povedený zápas.

Lukáš Klok
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Simon Hastegaard

Po dobrém vstupu český tým srazila trefa Andrease Wingerliho a poté k dalšímu poblému přispěl Klok. Ve 14. minutě krosčekoval Maxe Friberga a dostal dvouminutový trest. Z přesilovky udeřil Rickard Rakell. 

"Vstoupili jsme do zápasu výborně, měli jsme šance. Seko (Jiří Sekáč) mohl dát na 1:0. Potom jsme inkasovali a já nešťastně fauloval. Švédy jsme pustili do zápasu. Nevzdali jsme se a ukázali naši bojovnost, pracovitost a odhodlání. Uhráli jsme to," oddechl si reprezentační bek.

Zbytečné vyloučení si ale vyčítal, kouč Filip Pešán jej po tomto momentu na pár minut vyřadil ze sestavy. "Čekal jsem, že ten hráč udělá krok do mě a dám mu lehký krosček do rukou, ale zůstal stát a ruce mi vyjely víc nahoru. Samozřejmě jsem věděl, že je to špatně. Fandil jsem, aby to kluci ubránili, bohužel to nevyšlo," pokrčil rameny.

Jeho zápasový příběh měl ale šťastný konec. Svůj přestupek odčinil trefou ve 49. minutě, kterou dokončil obrat na 3:2. Jeho skrytou střelu si gólman Adam Reideborn srazil do branky a propadla mu pod rukou. 

"Určitě nejdůležitější gól v kariéře. Je to pro mě první gól na mistrovství světa dospělých. Počítá se, že je vítězný, to už je jen plus. Jsem šťastný, že to tam padlo," usmíval se vítkovický odchovanec.

Pochopitelně si na ledě pořádně zakřičel. V posledních dnech se v mediálním prostředí řešily emoce týmu a především jeho trenéra Filipa Pešána. Teď důvod k euforii rozhodně byl. "Každý prožívá ten zápas. Pan Pešán to nedává najevo na střídačce, když ho vidíte v kabině, tak se hodně divíte. Tam ale kamera nemůže. Je profesionál, drží emoce na uzdě před kamerou, ale potom je celkem horkokrevný," dodal dobře naladěný Klok, který si od nové sezony zahraje KHL za Neftěchimik Nižněkamsk.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články