Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Švédská média píší po porážce s Českem o noční můře a šampionátu bez play-off

Za noční můru označily švédská televize SVT i deník Expressen čtvrteční zápas "Tre kronor" s českým národním týmem, ve kterém prohráli 2:4, přestože po dvou třetinách vedli 2:0. Osm špatných minut proti Čechům s velkou pravděpodobností znamená, že neuvidíme hrát reprezentaci ve čtvrtfinále mistrovství světa, což se nestalo od zavedení stávajícího systému v roce 1992, poznamenává Expressen.

Victor Olofsson a Filip Chytil proti sobě
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Švédsko vedlo 2:0 po první i druhé třetině, pak ale mělo Česko pohádkový začátek třetí třetiny, za pět minut srovnalo na 2:2 a noční můra "Tre kronor" pokračovala, popsala průběh čtvrtečního střetnutí na svém webu televize SVT. Po osmi minutách se Češi dostali do vedení střelou Lukáše Kloka a rozhodli gólem na 4:2 do prázdné branky, když Švédsko tři minuty před koncem odvolalo brankáře Adama Reideborna.

Po čtvrtečním duelu byla ve švédském týmu patrná velká frustrace. "Nedokázali jsme ustát tlak, který na nás Češi vyvinuli. Začali jsme prohrávat osobní souboje a byli u puku druzí. Zatímco oni přidali plyn, my, bohužel, ubrali," uvedl švédský trenér Johan Garpenlöv.

"Myslel jsem si, že máme zápas pod kontrolou. Oni ale byli efektivní v přesilovkách a získali převahu," prohlásil švédský útočník Oscar Lindberg, který byl na trestné lavici, když český tým snížil na 1:2.

Jeho spoluhráč Rickard Rakell sice vstřelil na šampionátu svůj první gól, po zápase se ovšem nijak neradoval. "Těžká porážka. Měli jsme to ve svých rukou. Mluvili jsme o přestávce o tom, že musíme hrát pořád stejně. Když pak ale Češi vstřelili v přesilovce gól, bylo to těžké. Dodalo jim to energii, my jsme se snažili vzdorovat, ale nezvládli jsme to," uznal Rakell.

O noční můře píše také švédský list Expressen, který kromě jiného cituje kritické připomínky k trenéru Garpenlövovi. Hokejový expert Jonas Andersson se domnívá, že Garpenlöv byl ve třetí třetině příliš pasivní, podle odborníků ve studiu švédské televize si měl tým vzít ke konci zápasu oddechový čas.

Deník Aftonbladet připomíná, že "po kolapsu s Českem" je Švédsko se třemi body na posledním místě v tabulce skupiny A a hrozí mu, že do vyřazovací části nepostoupí. Podle deníku Dagens Nyheter mají teď švédští hokejisté "nůž na krku".

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články