Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Stadiony v Lotyšsku prázdné nebudou, vláda připustí návštěvy v omezeném počtu

Diváci v Lotyšsku přece jen na stadionech budou, alespoň v omezeném počtu. Ve čtvrtek to s platností od úterý 1. června schválila lotyšská vláda. Aktuální stav potvrdil člen Rady Mezinárodní hokejové federace (IIHF) Petr Bříza.

MS v hokeji 2021
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Rozhodnutí znamená, že za přítomnosti diváků se budou v lotyšské metropoli Rize hrát již závěrečné zápasy obou základních skupin, jejichž program se uzavře právě v úterý. Arena Riga, v níž se odehrají dva zápasy čtvrtfinále a od semifinále pak i celý zbytek turnaje, bude přístupná pro 2660 diváků, Olympijské sportovní centrum, kde hrají i čeští hokejisté, má omezenou kapacitu 1000 diváků.

"Mohu potvrdit, že vše je na dobré cestě a diváci budou moct do hlediště. V návaznosti na včerejší rozhodnutí lotyšské vlády nyní probíhají jednání, za jakých podmínek se návrat diváků do ochozů uskuteční, jak bude všechno zajištěno, zda budou moct přijít jen očkovaní lidé a ti, kdo covid prodělali a podobně. Je třeba to všechno přesně specifikovat a nastavit," vysvětlil Bříza.

Je nám líto, video expirovalo.
Bříza: Věříme, že v Pekingu budou hráči NHL. Rozhodne se v řádech dnů

Ještě krátce před začátkem MS se zdálo být nepravděpodobné, že by se alespoň jeho vyvrcholení mohlo uskutečnit za přítomnosti diváků, jak předtím doufali organizátoři i zástupci IIHF. Před týdnem však svitla naděje, když prezident tamní hokejové federace Aigars Kalvitis řekl, že reálná se zdá být účast fanoušků v arénách už od druhé poloviny tohoto týdne.

Nakonec dostanou diváci zelenou o pár dnů později. Právě v úterý se může rozhodovat o dalším osudu českého týmu na šampionátu. Bitva se Slováky na závěr skupiny může být přímým soubojem o postup do čtvrtfinále, které je na programu ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články