Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Špaček: Slováci hrají systém, který bychom chtěli hrát i my. Ale lépe ho dodržují

Postup do čtvrtfinále už mají Češi jistý a závěrečný duel skupiny A proti Slovensku tak odehrají bez tlaku na výsledek. Asistent trenéra Jaroslav Špaček věří, že to hráčům pomůže ke zlepšenému výkonu. Sestavu realizační tým plánuje zveřejnit až krátce před začátkem utkání, to můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport a webu ctsport.cz dnes od 15:00.

"Všichni víme, že je rozhodnuto a postoupili jsme do čtvrtfinále. Kluci sestavu ví a domluvili jsme se, že ji nebudeme dopředu publikovat," řekl Špaček. Neprozradil ani, zda bude opět chytat brankářská jednička Šimon Hrubec, nebo dostane čas na odpočinek a nastoupí Roman Will.

"Jde spíše o to, abychom vybrali nejlepší hráče pro čtvrtfinále. Když budeme systému věřit a dodržovat ho, všichni uvidí, že funguje. Nesmí to být tak, že si jdeme jen zahrát. O tom dnešní zápas rozhodně není," podotkl.

Skutečnost, že Češi nemusí k postupu do play-off proti Slovensku bodovat, považuje bývalý vynikající obránce za velké plus. "Trošku to z nás spadlo. Postoupit na deset bodů a mít zápas k dobru je spíše úleva pro všechny. Myslím si, že poslední třetinou proti Švédsku jsme se odrazili ode dna a pořád to není ono. Dnes to bude o tom, že chceme dodržovat systém, ale na hráče nebude takový tlak," řekl Špaček.

Je nám líto, video expirovalo.
Špaček: Se Slováky půjdeme do války

Slováci na šampionátu zatím získali 12 bodů, když dokázali porazit i Rusko. Prohráli jen se Švédskem a Švýcarskem. "Hrají stejným systémem, jakým bychom chtěli hrát my. Myslím si, že to o hodně lépe dodržují, a to je věc, na kterou jsme se dnes při poradě zaměřili," přiznal Špaček.

Hlavní kouč Filip Pešán předpokládá, že Česko čeká zcela odlišný zápas než v pondělí proti Dánsku. "Slováci hrají rychlý agresivní ofenzivní hokej nahoru a dolů, stejný styl sedí i nám. Dánové hráli hodně defenzivně a obětavě, zblokovali spoustu střel. Jsou to velcí chlapi, brání okolo brány, červenou a modrou čáru. Hrajete pořád do plných, hokej na hraně juda nám evidentně nesedí. Myslím, že ten zápas se Slováky nám bude sedět určitě mnohem více," uvedl Pešán.

Český tým se ve čtvrtfinále utká s Finskem nebo s USA, teoreticky sice ještě může poskočit na druhé místo skupiny, s tím ale Špaček nepočítá. "Když vidím rozlosování, tak jsou to spíše první dva mančafty, které by na nás měly vyjít," předpokládá Špaček. Kdo by byl lepší, odhadovat nechtěl.

"Finy známe o hodně více, hráli jsme proti nim několikrát na Euro Hockey Tour. Makají, dřou a dodržují systém. Tím vyhráli i mistrovství před dvěma lety. Amerika je nevyzpytatelná, ale třeba by seděla hráčům ze zámoří. Myslím si, že je to jedno. Důležité je, že jsme postoupili, a musíme to vyšperkovat tak, abychom byli na jednoho nebo druhého soupeře připraveni," dodal Špaček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články