Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Myslím, že kluci od sebe čekali víc, říká Plekanec a jeho favorit jsou teď Finové

Před patnácti lety na mistrovství světa v Rize přispěl gólem do sítě Finů k výhře 3:1 a postupu do finále. Co by dali čeští hokejisté na letošním šampionátu v Lotyšsku alespoň za jeden gól v klíčovém duelu turnaje. Tomáš Plekanec se ohlédl za vystoupením hokejové reprezentace, které věřil na postup se Suomi. Nakonec z toho byla porážka 0:1 ve čtvrtfinále.

Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Dlouholetý kapitán národního týmu zápas pozorně sledoval. "My jsme zas tolik těch šancí neměli. Prvních pět minut bylo výborných, ale dá se říct, že až poslední dvě tři minuty jsme se dostali do tlaku a tam tomu chybělo málo. Viděl jsem velký rozdíl v detailech hry, Finové hráli opravdu skvěle na puku, dobře bránili střední pásmo, bylo hrozně těžké se tam dostat. Za mě tam byly spíš obrovské rozdíly v detailech v tom zápase. Bylo to strašně málo na to, aby se mohlo postoupit. Finové vyhráli asi zaslouženě."

Očekávání od týmu, který měl na turnaji společně s Ruskem nejvíce posil z NHL, byla velká. "Všichni hráči, realizační tým i fanoušci jsou myslím zklamaní. Všichni čekali, že se povede medaile po dlouhé době. Myslím, že kluci jsou zklamaní z těch výkonů, které podali. Čekali od sebe víc," tvrdí Plekanec.

"Když se člověk podívá na průběh toho turnaje, svým způsobem jsme byli rádi, že jsme udělali čtvrtfinále. Ale když se podíváme na Švédy, tak to je obrovský propadák, který nikdo nečekal. Určitě je to z naší strany neúspěch, ale propadákem bych to asi nenazval," říká kapitán Rytířů Kladno.

Je nám líto, video expirovalo.
Plekanec: Myslím si, že kluci jsou z vlastních výkonů zklamaní

Na stříbrném šampionátu v Rize v roce 2006 patřil ještě k mladším, později ale převzal roli lídra. Letošnímu mladému výběru podle některých úvah chyběly zkušenosti. Jak to vidí Plekanec?

"Myslím, že tam byli zkušení hráči jako Honza Kovář, kteří mají pár mistrovství za sebou.  Asistenti trenéra Martin Straka s Jardou Špačkem jsou bývalí hráči se skvělými kariérami. Možná tam za mě chyběl jeden starší hráč, který by týmu dal nějaký klid v kabině, spíš než nějaké řvaní. Ale to jsou spekulace. Myslím, že mi ani nepřísluší komentovat, co chybělo v kabině," říká trojnásobný medailista z seniorských šampionátů.

Predikce na čtvrtfinále mu příliš nevyšla. "Tipoval jsem na výhru všechny, co vypadli. Nepostoupil ani jeden, z toho, co jsem postřehl, tak jsou teď asi Finové na celkové vítězství mým favoritem," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články