Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Je to katastrofa, říká Antoš k výsledkům českých reprezentačních výběrů

Čekání na medaili ze světového šampionátu se protáhne na deset let. Naposledy se česká reprezentace radovala v roce 2012, kdy získala bronz. V Rize, kde v roce 2006 slavila nečekané stříbro s obměněným týmem, tentokrát vypadla už ve čtvrtfinále po porážce 0:1 s Finy. A špatný rok dotváří také výsledky reprezentační osmnáctky a dvacítky.

Je nám líto, video expirovalo.
Antoš: Tento rok byl pro českou reprezentaci katastrofální

V Lotyšsku obsadil národní tým sedmé místo. Letos se ale nedařilo ani dalším dvěma reprezentačním výběrům – junioři do dvaceti let i osmnáctka skončili na světových turnajích shodně také už ve čtvrtfinále.

"Tento rok byl pro českou reprezentaci katastrofální. Všechny tři hlavní šampionáty – osmnáctky, dvacítky a seniorské mistrovství světa – jsme skončili sedmí. A to je prostě neúspěch," má jasno hokejový expert ČT sport Milan Antoš.

"Pokud někdo hledá něco jiného a bude říkat, že musíme vydržet a ono se to zlepší, tak trochu lže. Myslím, že je potřeba naprosto otevřeně mluvit o tom, že ústup je jasný. Není kam ustupovat a musíme z toho začít dělat závěry a dostat je nějakým způsobem zpátky do českého hokeje," říká.

Co sráželo českou reprezentaci? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Abychom byli na třech šampionátech třikrát sedmí a nic se nestalo a všichni jsme dál říkali, že je to super, on to zlepší někdo jiný… Nezlepší. Je to katastrofa a tenhle rok byl pro reprezentaci hodně špatný," hodnotí Antoš.

Dospělému výběru se v Rize nedařilo ve skupině tak, jak by si tým představoval. Do sestavy trenéři v čele s Filipem Pešánem také proto hodně zasahovali a složení jednotlivých formací neustále míchali.

"Mně přijde, že tohle je úplný nesmysl pro náš hokej. My jsme vždycky stavěli hokej na tom, že jsme měli sehrané útoky, celé pětky. Ti hráči o sobě moc dobře věděli, mohli se na sebe spolehnout, hráli dobrý hokej. Tímto přeskupováním každý zápas byli hráči někde úplně jinde. Mně přijde, že jsme tím akorát kazili náš hokej, trpěli jsme. Tohle do našeho hokeje nepatří," doplňuje Antošův kolega a bývalý reprezentační útočník Martin Procházka.

"Trenér je od toho, aby dal během šampionátu dohromady útoky, které jsou na závěrečný zápas jasně připravené. A ne že přijde zápas, a všichni hrají pohromadě poprvé. Mně to přijde jako nesmysl. A taky to tak dopadlo. Nedali jsme ve čtvrtfinále ani jednu branku a to je špatně," dodává Procházka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články