Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Čtvrtfinále šampionátu v Rize bude bez domácího týmu. Na úkor Lotyšů postoupili Němci

Lotyšsko nezvládlo poslední zápas ve skupině B a po porážce 1:2 s Německem si nezahraje play-off na domácím mistrovství světa. Pod těsnou výhru se gólově zapsali John-Jason Peterka a Marcel Noebels, Lotyšům nepomohlo ani snížení Rodriga Abolse. Výsledek pomohl také Kanadě, která prošla do vyřazovacích bojů z posledního, čtvrtého místa. Němci narazí ve čtvrtfinále na Švýcary, Kanaďané se utkají v prestižním souboji s Rusy.

Utkání Německo – Lotyšsko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Lotyši si poprvé na turnaji mohli užít i podporu fanoušků v hledišti, kterých do Areny Riga zavítalo 934. Němci jim ale hned v úvodu zábavu pokazili. Ve 4. minutě překonal Janise Kalninše z levého kruhu devatenáctiletý útočník Peterka, který si ve třetím vystoupení na turnaji připsal premiérový gól i bod.

Vyrovnat mohl Rihards Bukarts, ale v čase 6:40 udeřil opět tým finského trenéra Toniho Söderholma. Leonhard Pföderl zpoza branky nabil Noebelsovi, který poslal puk do branky pod pravým betonem gólmana Jokeritu Helsinky. Možnost snížit měl v přesilové hře po průniku od vlastní obranné čáry Janis Jaks a před první pauzou se nepodařilo překonat Mathiase Niederbergera Mikelisu Redlihsovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo – Lotyšsko

Ve 26. minutě už se Lotyši radovali. V přečíslení si Rodrigo Abols vyměnil puk s obráncem Litvínova Uvisem Janisem Balinskisem a skóroval. V polovině utkání si Niederberger poradil s Jaksovou tečovanou střelou a Němci drželi po druhé části těsný náskok.

Lotyši marně dobývali obranu soupeře i ve třetí třetině. Nepomohly jim ani dvě přesilové hry při vyloučeních Jonase Müllera a Johna Peterky. Domácí výběr neodvrátil vyřazení ani v závěrečné power-play.

Mistrovství světa v hokeji, skupina B (Arena Riga):

Lotyšsko - Německo 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Abols (Balinskis) - 4. Peterka (Seider), 7. Noebels (Pföderl, L. Reichel). Rozhodčí: Heikkinen, Vikman – Nikulainen, Sormunen (všichni Fin.). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 934.

Lotyšsko: Kalninš - A. Kulda, Balinskis, Cibulskis, Sotnieks, Zile, Freibergs, Jaks - Keninš, Abols, Krastenbergs - Indrašis, Dzierkals, Darzinš - Džerinš, M. Redlihs, Karsums - Roberts Bukarts, Batna, Rihards Bukarts - Marenis. Trenér: Bob Hartley.

Německo: Niederberger - Seider, M. Müller, Holzer, J. Müller, Nowak, Wagner, Gawanke - Rieder, Krämmer, Kühnhackl - Pföderl, Noebels, L. Reichel - Eisenschmid, Kahun, Plachta - Peterka, Loibl, Kastner - Bergmann. Trenér: Toni Söderholm.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články