Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Norové zvládli důležitý souboj o záchranu, obránce Bull se proti Rakousku zaskvěl hattrickem

Hokejisté Norska porazili v důležitém utkání v boji o záchranu Rakousko 5:3 a získali v Bratislavě první body do tabulky skupiny B. Na vítězství Seveřanů měl zásadní podíl obránce Christian Bull. Dvaadvacetiletý obránce Storhamaru ve 3. minutě otevřel skóre, šest minut před koncem vstřelil vítěznou branku a v závěru zásahem o mantinel z vlastní třetiny uzavřel do prázdné branky skóre.

"Je to důležité vítězství, ale nehráli jsme dnes nejlepší zápas. Pokaždé, když soupeř skóroval, jsme dokázali dát další gól. Ukázali jsme sílu a bojovali jsme. Musíme v tom pokračovat," řekl norský kapitán Jonas Holös.

Norové se ujali vedení po 121 vteřinách, kdy po Lindströmovu vyhraném vhazování v levém kruhu zamířil Bull přesně nad Starkbaumovu vyrážečku.

Odpovědět mohl Herburger, v sedmé minutě se po chybě Rakušanů dostal sám před Starkbauma Olden, ale místo zakončení ještě hledal zadovkou Patricka Thoresena.

Na druhé straně měl dvě příležitosti Komarek. Zvýšit náskok Norska mohli Mathis Olimb, Olden či Lesund.

Rakušané se ve 23. minutě při vyloučení Mathise Olimba dočkali vyrovnání, když se z levého kruhu trefil Schneider. Otočit stav mohl po sólu Michael Raffl.

V 37. minutě vrátil Norsku náskok Johannesen, který po zadovce Valkvae Olsena překonal rakouského gólmana bekhendovým pokusem.

V úvodu závěrečné části měli možnosti Pallestrang a Rauchenwald, náskok Norů mohl pojistit Patrick Thoresen.

V 50. minutě Rakušané smazali ztrátu. Atakovaný Pallestrang ještě neuspěl, ale akci úspěšně zakončil Komarek.

Hned za 56 sekund se ale trefil z pravého kruhu exsparťan Reichenberg a Norové znovu vedli. V 54. minutě navíc po přihrávce Mathise Olimba zamířil do odkryté branky Bull.

Rakušané ale ještě 51 sekund před koncem díky Heinrichovu gólu od modré čáry při power-play vykřesali naději.

Za osm sekund při pokračující hře bez gólmana ale zamířil přes celé hřiště do prázdné branky Bull a završil tak svůj výjimečný střelecký výkon.

"Usnadnili jsme to Norům a nabídli jim velké šance. Nehráli jsme v defenzivě tak, jak jsme chtěli. Dopředu jsme si vytvořili dobré šance, ale nedokázali jsme je proměnit," uvedl rakouský útočník Thomas Hundertpfund.

Rakousko - Norsko 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 23. P. Schneider (Heinrich, Komarek), 50. Komarek (Pallestrang, P. Schneider), 60. Heinrich (P. Schneider, Zwerger) - 3. Bull (T. Lindström), 37. Johannesen (Valkvae Olsen, Martinsen), 51. Reichenberg (Haga, Holös), 54. Bull (M. Olimb, Reichenberg), 60. Bull (T. Lindström). Rozhodčí: Hribik (ČR), Rantala (Fin) - Goljak (Běl.), McCrank (Kan.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 8196.

Rakousko: Starkbaum - Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Strong, Schlacher, Wolf - Herburger, T. Raffl, P. Schneider - Komarek, F. Hofer, M. Raffl - Rauchenwald, Haudum, Zwerger - Baumgartner, Hundertpfund, Ganahl - Obrist. Trenér: Roger Bader.

Norsko: H. Holm - Holös, Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kasastul - Patrick Thoresen, M. Olimb, Olden - Valkvae Olsen, Haga, Trettenes - Martinsen, Reichenberg, T. Lindström - Roest, K. Forsberg, Röymark. Trenér: Petter Thoresen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články