Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zápas Česka s Německem byl druhým nejsledovanějším přenosem v historii ČT sport

Čtvrtfinálový souboj českých hokejistů proti Německu se stal druhým nejsledovanějším přenosem v historii sportovního programu České televize. K obrazovkám přilákal přes 2 miliony diváků starších patnácti let, tedy plnou polovinu všech diváků u televize. Nejvyšší sledovanost měla poslední třetina, kterou si nenechalo ujít téměř 2,4 milionu lidí.

Čeští fanoušci během mistrovství světa v Bratislavě 2011
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA/ autor: Martti Kainulainen

Zápas nejvíce oslovil mužské publikum, viděly jej tři pětiny všech mužů, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi. Ve skupině do čtyřiadvaceti let jich bylo dokonce 83 %, v totožné věkové skupině žen pak takřka 73 %. Dívalo se také nejmladší publikum, utkání si nenechalo ujít 121 tisíc dětí ve věku od čtyř do čtrnácti let.

Zápasy českého týmu na letošním mistrovství sleduje průměrně 1,5 milionu lidí, nejvíce ze šampionátů, které od roku 2011 hostí obrazovky ČT sport. Slovenské mistrovství tak ve sledovanosti překonává i to dosud nejsledovanější, tuzemské z roku 2015.

Rekordní je také průměrná sledovanost čtvrtfinálových zápasů, která poprvé v historii ČT sport překonala hranici jednoho milionu diváků.

Sledovanost zápasů českého týmu na MS
zdroj: ČT

Šampionát si dosud v televizi pustilo více než 5,8 milionu lidí (15+) a 679 tisíc dětí (4–14 let).

Vysoký zájem vykazuje i sledování přes internet, mobilní aplikace či platformu HbbTV. Úterní zápas českého týmu se Švýcarskem se s počtem více než 1,3 milionu spuštěných videí stal nejsledovanějším živým sportovním přenosem od počátku měření v lednu 2018 – zápas v průměru sledovalo 179 tisíc diváků (ve skupině 4+), ve špičkách až 260 tisíc lidí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články