Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Z letadla přímo na led. Není na co čekat, řekl Landeskog a hned zářil

Dopoledne s ním dosedlo letadlo ve Vídni, o sedm a půl hodiny později už byl v Bratislavě na ledě ve žlutomodrém dresu připravený na duel s Rakouskem. A premiéra na letošním mistrovství světa Gabrielu Landeskogovi vyšla na jedničku. I přes náročný program dal už po 37 sekundách gól, ke kterému ještě přidal dvě asistence a Švédsko nakonec bez problémů vyhrálo 9:1.

Švéd Gabriel Landeskog se raduje z gólu v síti Rakouska
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: JOEL MARKLUND

"Byl jsem tady už od rána, takže nebylo těžké naskočit do zápasu. Cítil jsem se dobře, nebylo na co čekat," řekl Landeskog, který se stal na MS jedenadvacátou posilou Švédů z NHL. "Teď jsem týden nehrál, takže jsem byl rád, že můžu zase nastoupit," podotkl šestadvacetiletý útočník, jenž má ve sbírce dvě zlaté medaile ze světových šampionátů.

Trenér Rikard Grönborg jej zařadil do formace s Eliasem Lindholmem a Eliasem Petterssonem a nově složené formaci se dařilo. Mezi střelce se zapsali všichni tři a celkem každý z nich posbíral tři kanadské body.

"Když hrajete s takhle šikovnými hráči, je to snazší. Snažíme se spolu hodně mluvit a myslím si, že v dalších zápasech budeme ještě lepší," podotkl Landeskog a ocenil skvělou Petterssonovu přihrávku před svým gólem. "Dostal jsem puk přesně na místo, kde věděl, že budu," řekl Landeskog.

Odchovanec Hammarby si pochvaloval, jak Švédsko duel s outsiderem v pohodě zvládlo. "Bylo to dobré. Vytvořili jsme si dost gólových šancí a proměnili je. Skvěle jsme zvládli první třetinu, pak jsme trošku polevili. Myslím ale, že můžeme být spokojeni," uvedl Landeskog a poukázal na to, že Švédsko po dvaceti minutách hry vedlo 5:0.

Švédsko po prohře s českou reprezentací na úvod MS třikrát za sebou vyhrálo a bez problémů míří do čtvrtfinále. Dalším soupeřem Seveřanů, kteří na Slovensku útočí na zlatý hattrick, budou v sobotu doposud neporažení Švýcaři.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články