Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vrána je na hraně sestavy, vrátí se do druhého útoku Palát? Může to být jakkoliv, mlží Říha

Po tréninku zůstal déle a piloval střelbu. Možná reprezentační útočník Jakub Vrána ví, že jeho pozice momentálně není pevná. Český tým trénoval ve volném dnu před čtvrtfinálovým duelem s Němci na mistrovství světa s pozměněnou druhou formací, kam se na část tréninku vrátil Ondřej Palát. Předpokládá se, že bude chytat Patrik Bartošák. Přímý přenos čtvrtfinále Česko - Německo sledujte ve čtvrtek na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 20:00.

Čeští reprezentační útočníci Jakub Vrána (vlevo) a Ondřej Palát
zdroj: ČTK, ČT sport

V posledních třech utkáních to z Vránovy strany není ono. Proti slabším soupeřům Italům a Rakušanům při snadných vítězstvích, shodně 8:0, vstřelil pouze jeden gól. Se Švýcary (5:4) vyšel bodově naprázdno s jedním minusovým bodem v účasti na ledě.

Není to pouze o statistikách, ale i o přístupu v zápasech. Nedostatečná práce na ledě posouvá podle posledního tréninku Vránu na hranu sestavy a je možné, že z ní vypadne. "Stát to může, stejně to máme i s jinými hráči, variant je hned několik," řekl neurčitě kouč Miloš Říha.

Vrána šel lehce do ústraní po snové premiéře na MS proti Švédsku (5:2), proti němuž dvakrát skóroval. "Toto jsou věci, které jako hráč neovlivním. Jediné, co můžu dělat, je zlepšovat se a soustředit se, abych hrál co nejlíp. Tohle rozhodne trenér. Jsem prostě jen hráč," uvedl forvard Washingtonu Capitals.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi trénovali v plné sestavě. Němce neřeší, ale jsou rádi za setrvání v Bratislavě

S fungující první formací Voráček–Simon–Frolík se samozřejmě nehýbe, stejně jako s třetím, "plzeňským" útokem Gulaš–Kovář–Kubalík. S centrem Radkem Faksou a Dmitrijem Jaškinem se ovšem ve druhém útočném uskupení sestavy protočil v průběhu středečního tréninku Palát.

"Každý zápas je jiný, předtím to zase bylo s Kubou super. Někdy to sedne, někdy ne. Vůbec sestavu neřeším, to je věc trenéra. Každý přijel odehrát to, co mu trenér řekne. Každý je v Bratislavě pro týmový úspěch," uvedl Faksa.

Po tréninku si naskládal puky a pálil na bránu jeden za druhým nejen Vrána, ale i Filip Chytil, který stále nefiguroval v jednom ze čtyř útoků. "Když je člověk na hraně a trenér to takto vidí... Já se chci pořád zlepšovat. Jsem takový, že vím, že můžu být lepší," hlásil Vrána.

Komu se daří z české sestavy a kdo by měl být víc využíván? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Palát zatím góly nedává, ale tlačí se do zakončení

Od jednoho z předních forvardů Tampy Bay se čekalo víc. Palát začal turnaj ve druhém útoku, ale proti Švýcarsku už naskočil po boku Tomáše Zohorny a Michala Řepíka ve čtvrtém. "Říkal jsem Řepovi a Zohymu, ať hrajeme co nejlíp, když dostaneme příležitost jít na led. To jsme potvrdili a naše střídání byla dobrá," prohlásil Palát.

Proti Švýcarsku se snažil hledat dobré střelecké pozice z tzv. slotu a vyhýbal se alibistickým ránám z úhlu. V jednom z momentů se nebál natlačit před gólmana Reto Berru. Aktivní výkon trenéry zřejmě přesvědčil a Palát může dostat druhou šanci ve druhé lajně. Jeho místo pak zaujme zřejmě Hynek Zohorna.

"Snažím se hrát aktivně, chodit do brány. Víc střílet, zatím to tam nepadá. Věřím, že se jedna ujme a půjde to," doufá rodák z Frýdku-Místku. Zatím totiž na vstřelený gól na turnaji čeká. Připsal si pouze jednu asistenci.

Ve stresu ale být nemusí, bodově se činily jiné posily ze zámoří. "Na osobní statistiky se moc nedívám, jsem rád, že to tam Vorymu a klukům padá. A třeba ve čtvrtfinále může rozhodnout zase někdo jiný," dodal Palát, hráč s téměř 500 starty v NHL. Ano, proti Němcům to může být právě on.

Pravděpodobná sestava:

Bartošák - Hronek, D. Musil, Rutta, Moravčík, Gudas, Kolář, D. Sklenička - J. Voráček, Simon, Frolík - Palát, Faksa, Jaškin - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Řepík, T. Zohorna, H. Zohorna - J. Vrána.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články