Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

V souboji o páté místo dominovali Lotyši, Norové se rozloučili porážkou

Už bez naděje na postup uzavřeli své účinkování na světovém šampionátu hokejisté Norska a Lotyšska. Vzájemný duel rozhodl o tom, že páté místo obsadili ve skupině B po vítězství 4:1 reprezentanti pobaltské země. Tobias Lindström sice poslal do vedení severského soupeře, ale kvarteto Miks Indrašis - Janis Jaks - Rihards Marenis - Ronalds Keninš otočilo skóre. 

Utkání Norsko - Lotyšsko
zdroj: imago sportfotodienst autor: JOEL MARKLUND

V úvodním dějství neproměnili slibné šance Meija a Indrašis, což v 16. minutě při Batnově vyloučení potrestali Norové. Po Holösově přihrávce se trefil do protější "šibenice" Merzlikinsovy svatyně švédský rodák Lindström.

Lotyši se dočkali v úvodu druhé části vyrovnání. Během Lesundova pobytu na trestné lavici našel Balcers na levém kruhu osamoceného Indrašise, který nedal šanci přesouvajícímu se Haukelandovi.

Ve 33. minutě pomohla Seveřanům tyč po Blugersově teči, ale ve 47. minutě už inkasovali podruhé. Bonsaksen nešťastně tečoval Jaksův pokus a favorité duelu otočili stav. Za šestapadesát sekund navíc zvýšil z úniku střelou na Haukelandovu vyrážečku Marenis.

Konečný výsledek stanovil v 55. minutě Keninš, k němuž se odrazil puk po pohledném uvolnění a následné ráně Indrašise. Lotyši proto na Slovensku obsadili desáté místo, Norové se musí spokojit s dvanáctou příčkou.

Norsko - Lotyšsko 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 16. T. Lindström (Holös, Martinsen) - 23. Indrašis (Balcers, Blugers), 47. Jaks (Balinskis, Indrašis), 48. Marenis (A. Kulda, Balcers), 55. Keninš (Indrašis). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Rantala (Fin.) - Lazarev (Rus.), Malmqvist (Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 8965.

Norsko: Haukeland - Holös, Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Kasastul - Patrick Thoresen, M. Olimb, Olden - Martinsen, T. Lindström, Reichenberg - Roest, K. Forsberg, Röymark - Haga, Trettenes. Trenér: Petter Thoresen.

Lotyšsko: Merzlikins - Cibulskis, Freibergs, Balinskis, Jaks, A. Kulda, Sotnieks, Zile - Balcers, Darzinš, Blugers - Roberts Bukarts, Indrašis, Keninš - Meija, Rihards Bukarts, Bičevskis - Batna, Dzierkals, Gegeris - Marenis. Trenér: Bob Hartley.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články