Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Trenér Ramsay po dalším kolapsu Slováků: Hrát skvěle bohužel nestačí

Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky? V případě slovenské hokejové reprezentace citát Hérakleitose rozhodně neplatí. Po hořké pondělní porážce s Kanadou 5:6 totiž absolutně nezvládla ani závěr utkání s Německem. Ve středu vedla dvě minuty před koncem 2:1, ale během power-play vyrovnal Markus Eisenschmid a sedmadvacet sekund před sirénou stanovil výsledek 2:3 hvězdný Leon Draisaitl.

Trenér Craig Ramsay (uprostřed) na střídačce slovenské reprezentace
zdroj: ZUMA autor: Lukasz Laskowski

"Hrát skvěle bohužel na mistrovství světa nestačí," smutnil kouč pořadatelské země letošního šampionátu Craig Ramsay. "Občas vyhrajete, i když si to nezasloužíte. My jsme teď ztratili dva zápasy, v nichž jsme si prohrát nezasloužili," dodal.

Podle Tomáše Tatara však druhé selhání Slováků není náhoda. "Smůla neexistuje. Jednoduše jsme to nezvládli a netuším, proč. Je to neodpustitelné a naši fanoušci si zaslouží více. Myslel jsem si, že vše máme plně pod kontrolou," prohlásil útočník Montrealu.

Slováci přehrávali stříbrný tým z Her v Pchjongčchangu od úvodního buly, což nejlépe deklaroval poměr střel. Po druhé třetině se zastavil na skóre 28:11. Nicméně ani tento fakt ke kýženému zisku plného počtu bodů, který by jim výrazně pomohl v boji o místenku ve čtvrtfinále, nestačil. 

"Je náročné se naučit, jak být šampionem. Občas to bolí. Zlé věci se stávají, ale nemůžete sklonit hlavu. Nemůžete přestat hrát - ať se děje, co se děje. A na to se zaměříme v posledních třech ve skupině," uvedl Ramsay. 

V nich se jeho svěřenci budou snažit o "povinná" vítězství a čekat na pomoc konkurentů. "Pokusíme se teď třikrát vyhrát a uvidíme, co se stane v ostatních duelech," doplnil kapitán Andrej Sekera.

Utkání Německo - Slovensko
zdroj: ČTK/AP/ autor: Petr David Josek

Slovensko, které v ouvertuře šampionátu senzačně porazilo USA 4:1, má v aktuální tabulce základní skupiny 3 body, a v dalších kláních vyzve papírově přijatelnější soupeře z Francie, Velké Británie a Dánska.

Naděje na postup do play-off proto v případě stoprocentní bilance stále žije, ale lze ji považovat za víceméně teoretickou. Německo (12 bodů) už kvůli horšímu vzájemnému zápasu předstihnout nemůže, což znamená jediné - zaváhání jednoho z trojice Spojené státy americké, Finsko, Kanada.

Vzhledem k lepšímu vzájemnému utkání budou Ramsay a spol. monitorovat především výsledky USA. Favorit ze zámoří ovšem nesmí získat ze soubojů s Dánskem, Německem a Kanadou více než 4 body.     

Teoreticky se proto může stát, že poté, co košická Steel Arena vypískala po emotivním závěru s Kanadou hymnu slavného soka, bude reprezentaci ze země javorových listů fandit v posledním střetnutí ve skupině proti Američanům celé Slovensko. 

Zdroj
ČT sport, sme.sk, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články