Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Švýcaři v bojovném zápase vydřeli výhru nad Lotyšskem, zářili oba brankáři

Švýcarsko zůstává na mistrovství světa nadále stoprocentní, v bojovném utkání svěřenci Patricka Fischera udolali Lotyšsko 3:1 a vedou skupinu B. V dlouho vyrovnaném zápase zajistil obhájcům stříbra tři body v 57. minutě Nico Hischier, výhru 3:1 pečetil do prázdné branky Simon Moser.

Utkání Lotyšsko - Švýcarsko
zdroj: Reuters autor: Vasilij Fedosenko

Lotyšům k bodovému zisku nepomohlo ani 34 zákroků Elvise Merzlikinse. Jeho spoluhráči totiž z množství šancí dokázali vytěžit jedinou branku, když Indrašis ve 35. minutě využil přesilovku a bleskově odpověděl na vedoucí gól Hofmanna.

Rovněž skvěle chytající Leonardo Genoni několikrát zkazil radost útočníkovi Ottawy Rudolfsi Balcersovi, na druhé straně Merzlikins zářil zejména při dvouminutové švýcarské přesilovce pět na tři.

"Bylo to pořádné drama. Při gólu jsem stál ve správný čas na správném místě a podařilo se mi puk protlačit do branky," radoval se Hischier. "Lotyši nám ale nic nedarovali, byl to zápas plný emocí," doplnila dvacetiletá hvězda New Jersey.

Švýcaři byli v první třetině střelecky mírně aktivnější, výraznější šance si ale vytvářeli Lotyši. Brankáře Genoniho však nepřekonali Freibergs ani Balcers, který se dostal hned do několika příležitostí.

Až poté o sobě dali vědět i Švýcaři, ve druhé části hned třikrát nebezpečně střílel Hischier. Bezbrankový stav se změnil až ve 34. minutě, kdy otevřel skóre Hofmann.

O 18 sekund později byl ale vyloučen Haas a Lotyšsko přesilovku rychle využilo a vyrovnalo. Zasloužil se o to Indrašis.

Na konci druhé části měli Švýcaři dvouminutovou výhodu přesilové hry pět na tři, přes velký tlak ale brankáře Merzlikinse nepřekonali.

Přesilovky hrály důležitou roli i ve třetí třetině. Lotyšsko mělo třikrát za sebou početní výhodu, krátce dokonce i pět na tři, výborného Genoniho ale nepřekonalo.

A přišel trest. V 57. minutě rozhodl Hischier. Lotyši se poté pokusili vyrovnat při hře bez brankáře, ale inkasovali potřetí.

"Rozhodlo, že jsme tři přesilovky nevyužili. Vytvořili jsme si v nich výborné šance, ale neproměnili jsme je," litoval Ronalds Keninš. "Byl to dobrý zápas, ale hokejový bůh stál na jejich straně," dodal lotyšský útočník.

Lotyšsko - Švýcarsko 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 35. Indrašis (Balcers) - 34. Hofmann (Kurashev, Martschini), 57. Hischier (Praplan, Josi), 60. S. Moser. Rozhodčí: Iverson (Kan.), Kaukokari (Fin.) - Hancock (USA), Lhotský (ČR). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 7773.

Lotyšsko: Merzlikins - Galvinš, Cibulskis, Freibergs, Sotnieks, A. Kulda, Balinskis, Zile - Indrašis, Blugers, Darzinš - Abols, Keninš, Balcers - Rihards Bukarts, Meija, Roberts Bukarts - Dzierkals, Batna, Gegeris - Marenis. Trenér: Bob Hartley.

Švýcarsko: Genoni - Josi, Y. Weber, J. Moser, R. Diaz, Genazzi, Loeffel, Frick, Fora - Fiala, Hischier, Praplan - S. Moser, Haas, Ambühl - Hofmann, Kurashev, Martschini - Scherwey, Ch. Bertschy, Rod. Trenér: Patrick Fischer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články