Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Start do kariéry mám skvělý, smál se Kakko po zlatu z MS

Mistrovství světa do 18 a 20 let a k tomu i zlato ze šampionátu dospělých. Triumfy na všech třech turnajích už zažil finský talent Kaapo Kakko. Mladý Fin vše zvládl během třinácti měsíců ve věku osmnácti let. A nyní má před sebou další cíl: stát se jedničkou draftu NHL.

Kaapo Kakko
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Jussi Nukari

Útočník TPS Turku hrál při všech finských triumfech významnou roli. Loni v Rusku na MS do 18 let patřil k nejproduktivnějším hráčům turnaje, na šampionátu dvacítek svou trefou rozhodl finále s Američany a teď na Slovensku byl s šesti góly nejlepším finským střelcem.

"Je to úžasné, ani jsem nesnil, že se mi něco takového poštěstí. Navíc v tak mladém věku. Tahle medaile je pro mě zatím nejcennější. Je to skvělý start do kariéry," řekl Kakko po finále s Kanadou.

Jaké faktory rozhodly o triumfu Finů? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

V seniorské reprezentaci debutoval Kakko dva měsíce po 18. narozeninách v dubnovém utkání proti Dánsku. V osmi duelech před šampionátem sice vyšel střelecky naprázdno, ale v úvodních dvou zápasech MS dal pět ze sedmi finských gólů. Potom mu sice střelecký prach zvlhl, ale radost mu to nezkazilo.

"Cítil jsem, jak se zlepšuju každým zápasem. Sebevědomí pomohly ty góly v prvních zápasech," prohlásil Kakko, kterého omezuje cukrovka i celiakie. Na otázku, jakou má motivaci do zbytku kariéry, bez váhání odpověděl: "Olympiáda! A NHL. A taky finská liga."

Za necelý měsíc Kakka čeká draft NHL a finský supertalent je společně s Američanem Jackem Hughesem hlavním kandidátem na post jedničky. "Je to pro mě hodně důležité a myslím si, že mohu být jedničkou," řekl Kakko v průběhu turnaje hned několikrát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články