Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slovensko splnilo povinnost a jeho naděje žije, Velkou Británii přejelo 7:1

Hokejisté Slovenska udrželi naději na postup do čtvrtfinále MS. Pořadatelé světového šampionátu porazili ve svém předposledním utkání v základní skupině A Velkou Británii jasně 7:1. K postupu do vyřazovací části Slováci potřebují, aby v neděli Německo porazilo USA a Američané v závěrečných dvou duelech celkově nezískali více než bod. Britové, nováčci mezi elitou, jsou i nadále bez bodu poslední.

Utkání Velká Británie - Slovensko
zdroj: AP autor: Petr David Josek

Domácí výběr měl bleskový vstup do utkání. K prvnímu i druhému gólu jim ale nechtěně pomohli Britové.

V čase 2:04 tečoval Sekerovu střelu Jonathan Phillips, za 21 sekund kapituloval brankář Bowns podruhé, když po Tatarově akci skončil puk za jeho zády po zásahu O'Connora.

Do úvodní velké šance se ale dostal outsider. Již v první minutě se do brejku uvolnil Betteridge, při zakončení mu ale sklouzl puk z hokejky.

Když se v 10. minutě trefil v přesilovce Marinčin a zvýšil už na 3:0, bylo o osudu utkání rozhodnuto. "Začátek je vždy důležitý a nám se vydařil. Dali jsme tři góly a pak už to šlo," řekl asistent trenéra Michal Handzuš.

Hammond sice v 18. minutě překonal Godlu, který dostal na turnaji šanci jako třetí slovenský gólman, ale žádný obrat se nekonal.

"Chytal jsem po delší době, takže jsem to měl trochu těžší. Musel jsem se stále koncentrovat, abych nedostal nějaký laciný gól. Mít málo práce je náročnější, než být v zápřahu, ale kluci hráli dobře a co se dalo, zblokovali," řekl Denis Godla.

Ve 25. minutě vrátil Slovákům tříbrankový náskok Čajkovský. Pátý gól přidal v polovině utkání Studenič a po zásahu Sukeľa v oslabení se začalo schylovat k debaklu.

"Užívám si celý turnaj. Pro diváky jsme dali sedm gólů a ukázali jsme, že máme obrovskou kvalitu. Věřím, že si to i fanoušci užili," řekl útočník Matúš Sukel, jenž si připsal pátou trefu na turnaji.

Závěrečná třetina se ale už pouze dohrávala, o poslední gól se postaral v 58. minutě Bondra, který lehce tečoval Kochovu střelu.

"Myslím, že jsme si zápas užili. Bylo vidět, že jsme lepší. Když vyhráváte, hraje se vám lépe, nejste ve stresu. V koutku duše věřím, že by Němci mohli Američany porazit. Myslím, že bychom si zasloužili, aby nám pomohli," řekl útočník Marián Studenič.

Velká Británie - Slovensko 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Hammond (Richardson) - 3. Sekera (Buc), 3. Tatar, 10. Marinčin (Krištof), 25. Čajkovský (Pánik), 30. Studenič (Krištof), 36. Sukel (Liška, Koch), 58. Bondra (Koch, Nagy). Rozhodčí: Iverson (Kan.), Reneau - Hancock (oba USA), Lhotský (ČR). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7440.

Velká Británie: Bowns (17. Whistle) - Richardson, Lee, O'Connor, D. Phillips, Ehrhardt, Mosey, Billingsley - Dowd, Hammond, Farmer - Betteridge, Davies, Lake - Shields, Perlini, Kirk - J. Phillips, Lachowicz, Ferrara - Lewis. Trenér: Peter Russell.

Slovensko: Godla - Černák, Sekera, Čajkovský, Marinčin, Fehérváry, Koch - Pánik, L. Hudáček, Tatar - Nagy, Krištof, Studenič - Daňo, Sukel, Lantoši - Liška, Buc, Lunter - Bondra, Zigo. Trenér: Craig Ramsay.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články