Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sklenička: Sezona nebyla podle mých představ, s pozvánkou jsem moc nepočítal

První sezonu v zahraničí má za sebou David Sklenička. Proměnila se v čekání na šanci na kýžený start v NHL v dresu slavného Montrealu, která ale nepřišla. Dvaadvacetiletý reprezentační obránce však zůstává nad věcí a věří, že v příštím ročníku bude vše jinak. Pozvánka do národního týmu ho příjemně překvapila.

David Sklenička
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Abych řekl pravdu, tak jsem ani moc nepočítal s tím, že by se mi ozval někdo z nároďáku. Ta sezona nebyla podle mých představ a já jsem jen rád, že tady o to mohu ještě zabojovat," řekl Sklenička.

Zklamání ho přes vyhlížení pozvánky do prvního týmu Canadiens nepřemohlo. "Já tam určitě nešel s přehnaným očekáváním, že bych měl hned naskočit do NHL. Věděl jsem, že o to budu muset bojovat. Že to nevyšlo tuto sezonu? Věřím, že to vyjde v té příští," uvedl Sklenička, jehož si Canadiens loni zavázali dvouletou smlouvou.

Přestože odehrál celý ročník v Lavalu v nižší AHL, je přesvědčený, že i tak hokejově opět o něco vyrostl. "Náš trenér byl hrozný pes na detaily, takže doufám, že jsem se i v těch malých věcech hodně posunul a tady to budu moct zužitkovat," přiblížil.

Loni absolvoval první mistrovství světa. "Ta touha zahrát si znovu na šampionátu je obrovská. Hned druhý den poté, co skončily mítinky, jsme odletěli domů do Česka. Hraje se na Slovensku a tam chce každý český hokejista. Přijela spousta nových kluků, tak uvidíme, jak si všechno sedne a jak to celé dopadne," podotkl.

Že by se někdy ocitl blízko pozvánce do NHL, nepociťoval. "Myslím, že takový moment u mě asi ani nenastal. Ke konci sezony kluby obvykle zkouší nové kluky, ale Montreal do poslední chvíle bojoval o play-off, takže to bylo těžké. Doufám, že příští sezonu ta šance přijde," zasnil se Sklenička.

Je nám líto, video expirovalo.
Voráček a Gudas už jsou s reprezentací, chyběl Gulaš

Do prvního týmu Canadiens se nedokázal prosadit ani jeho parťák Michal Moravčík. "Tam se jede vše na 110 procent, možná i víc. Je to obrovsky těžké. V přípravě bylo více než 60 nových hráčů, přičemž jádro zůstalo stejné z minulé sezony. Byla tam obrovská konkurence. Uvidím, jak to bude příští rok, a pak se uvidí," uvedl Sklenička.

Také Moravčík čekal marně a poté, co se ocitl dokonce v ECHL, zvolil raději návrat do Plzně. "Michal mi ze začátku hrozně pomohl, protože jsem vůbec neuměl jazyk. Byl jsem rád, když mi říkal, co a jak po nás chtějí trenéři. Nebyl jsem rád, že odešel, pro mě to ale bylo právě s ohledem na jazyk lepší. Musel jsem mluvit jen anglicky a tím jsem se rychleji naučil," připomněl Sklenička.

U něho ale nic takového ve hře nebylo. "Mám v Montrealu smlouvu na dva roky a doufám, že se tam na konci srpna vrátím. Věřím, že mě nevytrejdují," přemítal.

"Dostal jsem nějaký plán, co mám dělat přes léto, abych přišel ještě lépe připravený a posunul se zase někam dál. Říkali mi, že na první sezonu to nebylo zase tak špatné, ale první měsíc dva jsem si musel na hokej v Severní Americe zvyknout," netajil Sklenička.

Zámořský styl hokeje ale vstřebal. "Je tam určitě více soubojů i díky tomu užšímu kluzišti a je to rychlejší než v extralize. Ale hokej mi přijde jinak podobný. Je to každopádně náročné v tom, že hrajete tři zápasy ve čtyřech dnech prakticky každý týden. I trenéři mi říkali, že občas se jevím trochu unaveným dojmem. Právě na tom bych měl více pracovat přes léto, abych tu porci zápasů zvládal líp," prozradil.

Životu v Lavalu podle něho nebylo těžké přivyknout. "Je to tam celkem pěkné. V podstatě to navazuje na Montreal, v centru jste za 30 minut metrem. Je tam vše, co člověk potřebuje," řekl Sklenička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články