Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sekáč se na MS nepředstaví. Reprezentační útočník opustil přípravu z rodinných důvodů

Usiloval o účast na světovém šampionátu, ještě před finální nominací ale reprezentační kádr sám opustil kvůli rodinným důvodům. Útočník Jiří Sekáč tak nenastoupí ve druhém utkání národního týmu na Českých hokejových hrách proti Švédsku.

"Jirka Sekáč opustil tým z rodinných důvodů po dnešním tréninku a nezúčastní se ani mistrovství světa," řekl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund. Sekáč byl v přípravě na šampionát od jejího začátku a načal s národním týmem už šestý týden.

Kouč Miloš Říha má v kádru aktuálně 35 hráčů - čtyři brankáře, dvanáct obránců a 19 útočníků, z nichž od středy není s týmem kvůli střevním potížím Radim Zohorna, který se léčí doma. Na šampionátu se vejde na soupisku 25 hokejistů včetně tří gólmanů.

"Radim je pořád doma a asi pro něj bude problém, aby pokračoval dál," připustil po duelu se Švédskem asistent trenéra Robert Reichel.

Kdo by se mohl dostat na mistrovství světa? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Sekáč byl v uplynulé sezoně se 47 body za 23 branek a 24 asistencí z 60 utkání nejproduktivnějším českým hráčem v KHL. V play-off přidal ve čtyřech zápasech jednu asistenci.

V této sezoně byl loňský vítěz Gagarinova poháru s Kazaní na všech dosavadních třech turnajích Euro Hockey Tour. V 13 zápasech si připsal sedm bodů za dva góly a pět asistencí. Účastník mistrovství světa v roce 2014 v Minsku a loňských olympijských her v Pchjongčchangu zatím další účast na velké mezinárodní akci nepřidá.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko – Finsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články